Ευμετάβλητος καιρός

Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Σικελίας κινείται ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα προκαλέσει τοπικές βροχές κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι Ν-ΝΑ θα πνέουν με ένταση ως τα 7 μποφόρ (ΝΑ νησιωτική χώρα) και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Το Σαββατοκύριακο (9-10/4) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τις λιγότερες πιθανότητες για βροχή συγκεντρώνουν η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τη Δευτέρα (11/4) οι βροχές θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Την Τρίτη και την Τετάρτη (12-13/4) προβλέπεται καλοκαιρία. Οι Δ-ΒΔ άνεμοι μόνο στα νότια θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.       


Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο (κυρίως το βόρειο), την Ήπειρο και πιθανώς στη Δ. Στερεά και τη ΒΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε ΝΔ με την ίδια ένταση. Στο Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι ΝΔ έως ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου