Έρχεται μπόλικο νερό, ας ευχηθούμε χωρίς καταστροφικό χαλάζι

Η χώρα καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τη σχετική καλοκαιρία. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), οι άνεμοι μόνο στο Καρπάθιο πέλαγος θα φθάνουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πάντως, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για το σχηματισμό ομιχλών το πρωί στα ηπειρωτικά. Το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο (20-21/5), προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού στη χώρα με βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως το Σάββατο. Την Κυριακή (22/5), οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι παροδικές και βασικά θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα και στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.     

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-5-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νοτιοανατολικά ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου