«Τσιμπάνε» λίγο οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) η χώρα θα επηρεαστεί από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ (Α-ΝΑ Αιγαίο και Καρπάθιο). Κατά τα άλλα, δεν θα λείψουν οι απογευματινές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα και η θερμοκρασία, παρά τη μκρή της άνοδο, θα κυμανθεί και πάλι σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής. Το Σάββατο (7/5) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας και η βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων. Την Κυριακή (8/5) τοπικοί όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια το απόγευμα. Ένα χαμηλό που θα κινηθεί από την Τυνησία προς την Α. Μεσόγειο θα φέρει αρκετή συννεφιά στη χώρα και ίσως στις νοτιότερες περιοχές τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα γίνουν Α-ΝΑ με ένταση το πολύ 6 μποφόρ (Ν-ΝΔ πελάγη) και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα ορεινά της Β-ΒΔ Ελλάδας και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.    
  
Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-5-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και πιθανώς καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι στο Α-ΒΑ Αιγαίο και την ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Β 4 με 5 και στα Α-ΝΑ 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα Β-ΒΔ. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Χρήστος Σιμούλης5 Μαΐου 2016 στις 8:28 μ.μ.

    Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, ιδιαίτερα στους εορτάζοντες, Γιώργο. Μετά από 7ήμερη απόδραση στη Νεάπολη Κοζάνης και στα ορεινά του Βοΐου και της Καστοριάς με ελάχιστες κοντά στο μηδέν και τρεις σόμπες αναμμένες, επέστρεψα στην έδρα (Θεσσαλονίκη). Δε λέμε ακόμη καλό καλοκαίρι, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χρήστο και αντεύχομαι. Τελικά, ο καιρός μας χορήγησε, έστω και καθυστερημένα, μια καλή δόση αντικαταθλιπτικού μετά τον ανύπαρκτο χειμώνα που ζήσαμε. Καλό καλοκαίρι θα πούμε από βδομάδα, με την ελπίδα να είναι πράγματι καλό, δηλαδή όχι ακραίο. Προς το παρόν, το μακροπρόθεσμο CFS, που σημειώνει επιτυχίες τελευταία, κάτι τέτοιο δείχνει.

      Διαγραφή