Ενδιαφέρον δεκαήμερο

Η χώρα καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) να επικρατήσουν ασθενείς άνεμοι και ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν οι βόρειες ορεινές περιοχές, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή (12/6), ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός και υγρός με Ν-ΝΔ ανέμους εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις Β-ΒΔ περιοχές της χώρας τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Τη Δευτέρα (13/6), προβλέπονται παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι Ν-ΝΔ άνεμοι θα φθάσουν τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Την Τρίτη (14/6), ο καιρός θα είναι άστατος με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ με αποτέλεσμα την ελάττωση της σχετικής υγρασίας και τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Την Τετάρτη (15/6), οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη ΒΑ ορεινή Ελλάδα και οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας. Το πόσο ψηλά θα φθάσει ο υδράργυρος θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Πάντως, το Σαββατοκύριακο (18-19/6) «παίζουν» ακόμα και τα 40άρια.  

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-6-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα. Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα. Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις στις Ν-ΝΑ περιοχές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΔ ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου