Προσμένοντας τη δροσιά και τις βροχές της Κυριακής…

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο ευνοεί τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων στη χώρα μας με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Ένα αποκομμένο από τη γενική κυκλοφορία χαμηλό που βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο κινείται αργά Α-ΒΑ και θα προκαλέσει όμβρους και καταιγίδες το Σάββατο (25/6) βασικά στη ΝΔ Ελλάδα και την Κυριακή (26/6) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αναφορικά με τη θερμοκρασία, το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο η ζέστη θα είναι και πάλι αισθητή (μέγιστες θερμοκρασίες 35-37 βαθμοί), αλλά την Κυριακή θα δροσίσει αρκετά. Πέρα από αυτά, την Κυριακή η ένταση των βόρειων ανέμων θα πέσει στα 5 μποφόρ. Με αισθητή, αλλά όχι ανυπόφορη ζέστη θα περάσουν οι περισσότερες μέρες της νέας εβδομάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι  ασθενείς ως μέτριοι και οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση απογευματινών όμβρων και καταιγίδων στα ηπειρωτικά κυρίως στα μέσα της εβδομάδας.


Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-6-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 37 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 26 έως 36 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου