Από τα μελτέμια σε μικρό καύσωνα

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη ευνοεί τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων στη χώρα με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), βροχές δεν προβλέπονται και οι υψηλότερες θερμοκρασίες (36-37 βαθμοί) θα σημειωθούν στα δυτικά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη (13-14/7), οι βοριάδες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Έτσι, η Παρασκευή (15/7) θα είναι αρκετά ζεστή μέρα ιδιαίτερα στα ανατολικά και τα νότια, όπου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 39 βαθμούς. Πάντως, η κατάσταση αυτή δεν θα κρατήσει πολύ. Από το απόγευμα της Παρασκευής στη ΒΔ Ελλάδα και το Σάββατο (16/7) σχεδόν σε όλες τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας αναμένεται μεταβολή του καιρού με χαρακτηριστικά αρχικά τους όμβρους και τις καταιγίδες και στη συνέχεια τους ισχυρούς Β-ΒΔ ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας.      

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12-7-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου