Σαββατοκύριακο με ζέστη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και μελτέμια στο Αιγαίο

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο ενισχύεται λίγο με αποτέλεσμα τη βαθμιαία  ενίσχυση των Β-ΒΑ ανέμων στο Αιγαίο ως τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο δεν προβλέπονται βροχές και η θερμοκρασία θα φθάσει: στα ηπειρωτικά τους 38, στο Ιόνιο τους 36 και στο Αιγαίο τους 33 βαθμούς. Τις πρώτες τρεις μέρες της νέας εβδομάδας (Δευτέρα – Τετάρτη, 1-3/8) η ζέστη στην περιοχή μας θα ενταθεί, καθώς οι βόρειοι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα ανέβει στους 39 και τοπικά στους 40 βαθμούς (ηπειρωτικά). Επισημαίνεται ότι τις απογευματινές - βραδινές ώρες της Τετάρτης στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ορεινή Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Την Πέμπτη (4/8) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση ενισχυμένων βόρειων ανέμων και η πτώση της θερμοκρασίας.           

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-7-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 37 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου