Τα νεότερα του καιρού

Ανάμνηση από τις δεκαήμερες διακοπές στα πάτρια εδάφη. 
Η φωτογραφία πάρθηκε από τον αδελφό μου Νίκο δύο μέρες 
πριν από την αυγουστιάτικη πανσέληνο 
Το απίστευτο μποτιλιάρισμα στους υπό κατασκευή δρόμους Κορίνθου - Πατρών και Αντιρρίου – Ιωαννίνων είχε ως θύμα τη χθεσινή ανανέωση της πρόγνωσης.
Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, σήμερα (Σάββατο) δεν θα λείψουν οι τοπικοί όμβροι και το απόγευμα οι μεμονωμένες καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5  και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους  35 βαθμούς.
Την Κυριακή (21/8) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα Β-ΒΑ ορεινά. Οι άνεμοι μόνο στα κανάλια του Αιγαίου θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Τη Δευτέρα (22/8) όμβροι και καταιγίδες προβλέπονται βασικά στη βόρεια Ελλάδα, την ορεινή Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι αρχικά δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν ΒΔ άνεμοι 5 με 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στις Β-ΒΔ περιοχές.


Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού τις υπόλοιπες μέρες της νέας εβδομάδας, σε γενικές γραμμές ισχύει το «…κι από Αύγουστο χειμώνα». Περισσότερα για τον υετό, τους ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας αυτών των ημερών στις επόμενες ανανεώσεις της πρόγνωσης. 

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σας. Μιλάμε ότι αν βρέξει στη Θεσσαλονίκη όσο προβλέπεται από το GFS μέσα στην εβδομάδα, θα είναι από τις μεγαλύτερες τιμές βροχόπτωσης που έχουν σημειωθεί ποτέ στην πόλη για μήνα Αύγουστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή