Σαββατοκύριακο για έξοδο

Η χώρα καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιοχές της να επικρατήσουν ηλιοφάνεια και ασθενείς άνεμοι. Οι συνθήκες αυτές είναι ευνοϊκές για το σχηματισμό ομιχλών ακτινοβολίας νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι χαμηλές, αλλά οι μέγιστες θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή (2/10) προβλέπεται αραιή συννεφιά που τις βραδινές-νυχτερινές ώρες στη ΒΔ Ελλάδα θα πυκνώσει και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 31 και πιθανώς τοπικά τους 32 βαθμούς. Τη Δευτέρα (3/10) είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Τρίτη (4/10) και από τη ΒΔ Ελλάδα προβλέπεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού με βασικά χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές (δυτικά, κεντρικά και βόρεια), την προοδευτική ενίσχυση των ανέμων και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Την Τετάρτη (5/10) οι βροχές θα περιοριστούν στην Α-ΒΑ Ελλάδα και θα επικρατήσουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί Β-ΒΔ άνεμοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα, φίλοι μου

  
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016 




ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1-10-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 29 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.



3 σχόλια:

  1. Απίστευτη σταθερότητα των ελάχιστων θερμοκρασιών στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες δέκα ημέρες στους 16 με 17 βαθμούς! Πηγή: meteothes.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ενδέκατη μέρα η ίδια σταθερότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε συνέχεια του από 29/9 σχολίου μου, τελικά αν εξαιρέσουμε τους νομούς Κέρκυρας και Θεσπρωτίας, μάλλον κέρδισαν αυτοί που είχαν προβλέψει τη γενική καλοκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή