Φθινοπωρινές καταιγίδες δυνητικά πλημμυρογόνες

Βαρομετρικό χαμηλό, προερχόμενο από τη Β-ΒΔ Ευρώπη, κατευθύνεται προς τη Ν. Ιταλία. Το σύστημα αυτό θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες (πρωτοβρόχια) βασικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (στη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και σύντομα) και το ΒΔ Αιγαίο. Αν και οι καταιγίδες μπορεί να είναι ισχυρές οπουδήποτε, ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρών είναι μεγαλύτερος στη Δ. Ελλάδα. Τα πρωτοβρόχια θα έχουν αξιόλογη διάρκεια επειδή το βαρομετρικό χαμηλό που προαναφέρθηκε αναμένεται να αποκοπεί από τη γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία και να στροβιλίζεται επί μέρες στις περιοχές Ν. Ιταλίας, Ιονίου και κεντρικής Μεσογείου. Σημειώνεται ότι ολόκληρη την εβδομάδα στο Α. Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι προβλέψεις για βροχές είναι δυσοίωνες. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι για ένα διήμερο (Τρίτη - Τετάρτη) θα πνέουν Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και θα πέσουν οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα.     


Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6-9-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα βροχών στις Β. Σποράδες και τη ΝΔ Κρήτη. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Τη νύχτα καταιγίδες. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου