Εθνική επέτειος με βοριάδες, ψύχρα και τοπικές βροχές

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) η περιοχή μας θα βρίσκεται υπό την επίδραση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με ένα βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται ανοιχτά του Ν. Ιονίου και κινείται αργά Ν-ΝΑ. Με αυτή την ατμοσφαιρική κυκλοφορία, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι οι ενισχυμένοι Α-ΒΑ άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ και οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο,  την ηπειρωτική Ελλάδα πλην Α. Μακεδονίας και Θράκης και τη Δ-ΒΔ Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Το Σάββατο (29/10) οι βροχές θα περιοριστούν στη Β-ΒΔ Κρήτη και ως το απόγευμα θα σταματήσουν. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κατά 1 με 2 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Οι ελάχιστες όμως τιμές θα είναι χαμηλές κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (30-31/10) δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι μόνο στα Δωδεκάνησα θα φθάνουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Τρίτη (1/11) ένα νέο ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα από βορρά προς νότο.

Καλό τριήμερο, φίλοι μου
 
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-10-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ΝΔ, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από τα ΒΔ. Άνεμοι Α-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΑ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές στο ΒΔ Αιγαίο και τη Δ-ΒΔ Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου