Πρώτα οι νοτιάδες και οι όποιες βροχές και μετά το κρύο του Άι-Ντριά

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις σχετικά χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο παραμένει ευνοϊκή για τη διατήρηση στην περιοχή μας των ΒΑ ανέμων με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) δεν προβλέπονται βροχές και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Την Πέμπτη (24/11), θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά την Παρασκευή (25/11) αναμένεται βαθμιαία επικράτηση νότιων ανέμων, αρχής γενομένης από τη δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Σαββατοκύριακο (26-27/11) και τη Δευτέρα (28/11) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι νοτιάδες και οι βροχές που θα σημειωθούν αρχικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα εκτός ίσως των Ν-ΝΑ νησιωτικών περιοχών της. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.        

 Υ.Γ.
Κάποιοι φίλοι, εραστές του κρύου και του χιονιού, μετρούν το χρόνο με τις ψυχρές εισβολές, χάνοντας τις ενδιάμεσες μέρες. Αδυνατούν να χαρούν τις λιακάδες και τις βροχές, αλλά ας αναρωτηθούν: "Τι θα ήταν το κρύο και το χιόνι χωρίς αυτές;"  Η απάντηση είναι απλή: "Ότι τα υψηλά χωρίς τα χαμηλά, τα θετικά χωρίς τα αρνητικά, ο παράδεισος χωρίς την κόλαση..."  


Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-11-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Χρήστο, (και) για μας χτυπάει η καμπάνα! Πάντως, κ.Ζιακόπουλε, ως "απάντηση" στο υστερόγραφό σας, έχω να πω οτι ποθεί κάποιος πάντα αυτό που στερείται. Και αν σκεφτούμε τι είδους "χειμώνα" ζήσαμε πέρισυ, νομίζω πως είναι εύλογο να περιμένουμε τις ψυχρές εισβολές με το τουφέκι. Άλλο τόσο έυλογο και αναμενόμενο είναι, νομίζω, για έναν κάτοικο σκανδιναβικής χώρας να ονειρεύεται λιακάδες και καύσωνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο δεινός υποτροπικός αεροχείμμαρος που φάνηκε στο αμερικάνικο μοντέλο σήμερα είναι ικανός να σφραγίσει τα αρνητικά ρεκόρ υετου Νοεμβρίου για πολλές περιοχές των νότιων νοτιοανατολικών της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή