Πουνεντο-γαρμπήδες

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή μας κατευθύνεται προς τα ΒΑ Βαλκάνια. Ένα άλλο χαμηλό στην Ιταλία κινείται ανατολικά. Με αυτά τα δεδομένα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), στη χώρα θα επικρατήσουν δυτικών διευθύνσεων άνεμοι και θα βρέξει βασικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα απομακρυνθεί από την περιοχή μας η αφρικανική σκόνη. Την Παρασκευή (11/11) βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας αναμένονται στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, το Α. Αιγαίο και πιθανώς στη βόρεια χώρα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Το Σάββατο (12/11) μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που θα μας έλθει από τα Δ-ΒΔ θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι –αρχικά ΝΔ και στη συνέχεια ΒΔ- θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια. Τέλος, την Κυριακή (13/11)  στην περιοχή μας θα επικρατήσει σχετική καλοκαιρία.  

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10-11-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις βραδινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στη Δ. Θεσσαλία και τις κεντρικές περιοχές Στερεάς και Πελοποννήσου. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε ΝΑ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου