Οι Θεϊκοί Άνεμοι

Πηγή: http://www.owassops.org/
Τον Νοέμβριο του 1274 μ.Χ., ο αρχηγός των Μογγόλων Κουμπλάι Χαν επικεφαλής αρμάδας περίπου 800 σκαφών, στα οποία επέβαιναν 40.000 άνδρες, επιτέθηκε εναντίον της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου με σκοπό να την κατακτήσει. Μετά από περιπλανήσεις λίγων ημερών έφθασε στις 19 του μηνός στη Χακάτα στο Β-ΒΔ μέρος της νήσου Κιούσου, έχοντας υπέρ του όλες τις προϋποθέσεις για επικράτηση στο πεδίο της μάχης. Οι Ιάπωνες, απελπισμένοι, έβλεπαν την ήττα που ερχόταν, όταν μια ισχυρή θύελλα έπληξε τους εισβολείς. Με κατεστραμμένο το μεγαλύτερο μέρος του στόλου του, ο Μογγόλος αρχηγός αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω με μόλις 300 πλοία και 20.000 άνδρες.


Επτά χρόνια αργότερα, το 1281, ο Κουμπλάι Χαν επιχείρησε ξανά να κατακτήσει την Ιαπωνία. Με ένα στόλο 1.000 νέων πολεμικών σκαφών που μετέφεραν 50.000 άνδρες και 3.500 κινέζικων ιστιοφόρων που μετέφεραν 100.000 άνδρες, άλογα και πολεμοφόδια ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου τη νέα του εκστρατεία. Ο αγώνας των Μογγόλων με τους Ιάπωνες ήταν πολύ σκληρός, καθώς οι δεύτεροι είχαν προετοιμαστεί καλά για να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση του Κουμπλάι Χαν. Ποταμοί αίματος χύθηκαν κι από τις δύο πλευρές ως τα μέσα Αυγούστου, οπότε οι Σιμπού, οι Θεϊκοί Άνεμοι των Ιαπώνων, έσπευσαν και πάλι στο πλευρό τους. Ένας τρομερός τυφώνας χτύπησε τους εισβολείς, καταστρέφοντας 4.000 σκάφη και προκαλώντας το θάνατο 130.000 πολεμιστών τους. Οι Μογγόλοι με ότι είχε απομείνει από την άλλοτε περήφανη αρμάδα τους εγκατέλειψαν την Ιαπωνία και με το θάνατο του Κουμπλάι Χαν, που συνέβη την ίδια χρονιά, έθαψαν και τα όνειρά τους για την κατάκτησή της.

Έκτοτε, για επτά αιώνες, κανείς δεν επιχείρησε να καταλάβει τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, για την οποία οι κάτοικοί της πίστευαν ότι προστατεύεται από τους Θεϊκούς Ανέμους. Όταν το 1944 εμφανίστηκε η νέα απειλή, οι Ιάπωνες σχημάτισαν την Ειδική Δύναμη Επίθεσης του Θεϊκού Ανέμου, ένα σώμα υπερασπιστών που είναι περισσότερο γνωστό ως Καμικάζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου