«Η Πούλια βασιλεύοντας το μήνυμά της στέλνει: ουδέ τσοπάνος στα βουνά, ουδέ ζευγάς στους κάμπους»

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Αδριατική, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται Α-ΝΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα δυτικά σε Δ-ΒΔ ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Την Κυριακή (13/11) οι βροχές θα σταματήσουν γρήγορα σε όλες τις περιοχές και οι ΒΔ άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Το κρύο, όμως, τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα είναι αισθητό ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα. Τη Δευτέρα (14/11) δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ στο Αιγαίο. Το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη (15-16/11) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βοριάδες, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ, και οι χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. 

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου
  

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-11-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ και από τα δυτικά βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ και από τα δυτικά σε Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα βουνά. Από το βράδυ και από τα ΒΔ βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βουνά. Τη νύχτα βελτίωση. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Στις Ν-ΝΑ περιοχές οι πιθανότητες βροχής δεν είναι μεγάλες. Αντίθετα, στο ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο τα φαινόμενα φαίνονται σίγουρα και μάλιστα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 και στο ΒΑ Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Πιθανές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου