Βροχές, καταιγίδες, νοτιάδες και σκόνη

Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ν. Ιταλίας, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές καθώς και νοτιάδες εντάσεως ως τα 9 μποφόρ (κεντρικό και βόρειο Αιγαίο). Η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένη με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να σημειωθούν λασποβροχές. Πάντως, η κακοκαιρία δεν θα κρατήσει πολύ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται σε Δ-ΒΔ και τα φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) σταδιακά θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Την Πέμπτη (10/11), τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται βασικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.  Από την Παρασκευή ως την Κυριακή (11-13/11) η βασική κυκλοφορία θα γίνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αποτέλεσμα εναλλαγές ΝΔ και ΒΔ ανέμων. Αξιόλογες βροχές αναμένονται την Παρασκευή και το Σάββατο κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο.

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9-11-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ βελτίωση από τα δυτικά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ σχετική βελτίωση. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι Ν 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Ν 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς.


4 σχόλια:

  1. Γιώργο τι λέει σιγοψιθυρίζουν τα μοντέλα τίποτα για καμιά ψυχρη εισβολή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω για τα μοντέλα Χρήστο, εγώ βλέπω σήμερα οτι και οι προγνώσεις πέσαν έξω, όπως και τα ...προγνωστικά για τον Τραμπ. Να δούμε τι θα γίνει απόψε και με του σούπερ τζακ ποτ στο τζόκερ, μήπως και (λέω εγώ τώρα) αλλάξει η τύχη μας!

      Διαγραφή
  2. Ο Γιώργος Ποιος είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λαμέρας, ο μέγας ερασιτέχνης.

      Χρήστος Σιμούλης,
      Δασοπόνος Δασαρχείου - Αγροφυλακής Θεσσαλονίκης.

      Διαγραφή