Κυνηγάμε τις νιφάδες της άλλης εβδομάδας και κοντεύουμε να χάσουμε τις βροχές του Σαββατοκύριακου

Βαρομετρικό χαμηλό στην Τυρρηνική Θάλασσα, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΒΑ. Το σύστημα αυτό το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει με βροχές κυρίως τη Δ. Ελλάδα και σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις της Τουρκίας θα προκαλέσει στροφή των ανέμων σε Ν-ΝΑ, αρχής γενομένης από το Ιόνιο. Το Σαββατοκύριακο (26-27/11) διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές, κινούμενες από τα ΝΔ προς τα ΒΑ, θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Η Δευτέρα (28/11) θα ξεκινήσει με βροχές, τοπικές καταιγίδες και νοτιάδες ως 7 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα και από τη Β. Ελλάδα αναμένεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού με βόρειους ανέμους, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας. Την Τρίτη (29/11) η εικόνα του καιρού θα είναι χειμωνιάτικη με βοριάδες 6 με 8 μποφόρ και πολύ κρύο. Οι βροχές και τα χιόνια (ορεινά - ημιορεινά) γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και ως αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-11-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές τις βραδινές-νυχτερινές ώρες στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές από το απόγευμα στα ΒΔ και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι Α-NΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ στη Θεσσαλία και τη Ν. Πελοπόννησο. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.



2 σχόλια:

  1. Συμφωνείτε ότι η Μακεδονία είναι η πιο ξηρή περιοχή της Ελλάδας πλέον; ακόμα και από αυτή τη κακοκαιρία θα πάρουμε σκόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε θα χιονίσει στα πεδινά της Μακεδονίας.. μόνο βροχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή