Τελευταία μέρα για τον μετ’ αστερίσκων χιονιά

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρεάζει τη χώρα αναμένεται να κινηθεί προς την Τουρκία- Α. Μεσόγειο. Με αυτό το δεδομένο, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) οι βροχές και οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα (Θεσσαλία, Α. Στερεά-Εύβοια και Α. Πελοπόννησο), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ως αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Κατά τα άλλα, οι Β-ΒΑ θα φθάσουν στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ και θα κάνει αρκετό έως πολύ κρύο. Την Πέμπτη (1/12) ασθενείς βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) αναμένονται κυρίως στη Β. Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι βοριάδες σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα ανέβουν λίγο οι μέγιστες θερμοκρασίες. Όμως, οι ελάχιστες θα είναι χαμηλές και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο (2-3/12), με τον παγετό όμως και πάλι παρόντα.          

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-11-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές χιονοπτώσεις το πρωί στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 6 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά). Βαθμιαία βελτίωση από τα ΒΔ. Άνεμοι Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 10 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και χιόνια ακόμα και στα πεδινά (Θεσσαλία, Φθιώτιδα). Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 9 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές, καταιγίδες στα Ν-ΝΑ και χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια (κρίσιμο υψόμετρο τα 350 ή τα 400 μέτρα), αλλά δεν θα είναι κάτι το σημαντικό. Πέρα από τις επισφαλείς θερμοκρασίες, απουσιάζει το δυναμικό αίτιο. Σε κάθε περίπτωση τις απογευματινές ώρες τα όποια φαινόμενα θα εξασθενήσουν κα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 5 βαθμούς.


4 σχόλια:

  1. Ανυπαρξία σχολίων σήμερα. Κάποιοι λίγοι απολαμβάνουν τα χιονάκια και οι άλλοι προσπαθούν να χωνέψουν τους ...αστερίσκους. Αλλά, είπαμε: Αυτό ήταν μόνο το πρελούδιο. Τα καλύτερα έπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη η επισφάλεια και η διάσταση απόψεων των μοντέλων για τα Νικολοβάρβαρα. Λες Γιώργο να βγει κάτι καλό;

      Διαγραφή
    2. Κάτι σαν το σημερινό βλέπω για τότε. Εγώ ποντάρω όλα μου τα λεφτά στο β δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη. Βλέπω στα τρεξίματα τη Σιβηρία να διατηρεί το ψύχος που άρχισε να αποθηκεύει από τον Οκτώβρη, λόγω και της αρκτικής θερμοκρασιακής ανωμαλίας και μειωμένης παγοκάλυψης. Όσο το ψύχος κάθεται εκεί οι ψυχρές εισβολές προς τα βαλκάνια θα συνεχίζονται. Αυτό βέβαια δε θα κρατήσει αιώνια, οπότε πιστεύω οτι μέχρι αρχές Γενάρη αν μας ευνοήσουν οι διατάξεις των συστημάτων θα έχουμε κάποιον βαρβάτο χιονιά. Πιο πιθανό το σενάριο για βόρεια Ελλάδα, αλλά μπορεί και για πενελλαδικό στο τελείωμα.

      Διαγραφή
  2. ψωφια πραγματα... τα καλυτερα επονται?? για να δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή