Κρυαράκι…

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) η χώρα θα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις τόσο στην κεντρική όσο και στην ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ρεύματος εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Με τους βοριάδες μεταφέρονται προς την περιοχή μας ψυχρές αέριες μάζες από την Α-ΒΑ Ευρώπη με συνέπεια την πτώση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι βροχές που θα σημειωθούν θα είναι τοπικές και κατά κανόνα ασθενείς. Την Τετάρτη (16/11) θα συνεχιστεί περίπου ο ίδιος καιρός, αλλά το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή (17-18/11) οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και οι βροχές θα σταματήσουν. Το Σάββατο (19/11) το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι οι νοτιάδες που θα αρχίσουν να επικρατούν στη Δ. Ελλάδα.    
  
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου
  

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15-11-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Πιθανότητα καταιγίδων κυρίως στο Ιόνιο. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ασθενείς τοπικές βροχές στις Β. Σποράδες και τη Β-ΒΔ Κρήτη. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου