Για να δείτε πόσο κρυώσαμε τον Ιανουάριο…

Αποκλίσεις της μέσης θερμοκρασίας τον Ιανουάριο του 2017 σε σχέση με τη μέση θερμοκρασία του συγκεκριμένου μήνα  της περιόδου 1981-2010. Πηγή: ERA-Interim (Credit: ECMWF, Copernicus Climate Change Service).


4 σχόλια:

  1. Έχω καιρό να δώ τέτοια θετική απόκλιση σε όλη σχεδόν τη Β.Αμερική. Αυτοί θα μπορούσαν να είχαν κάνει οικονομία στη θέρμανση αν δεν ήταν ο πιο σπάταλος και ο πιο καταναλωτικός λαός του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήνοντας στην άκρη τις σπατάλες και τις καταναλώσεις, που δεν αφορούν μόνο στη Β. Αμερική, θέλω να σταθώ στις τεράστιες διαφορετικές αποκλίσεις της θερμοκρασίας από περιοχή σε περιοχή. Με δεδομένες "τις διαστάσεις του σεντονιού", είναι σαν να τραβάμε το σεντόνι για να καλύψουμε το κεφάλι μας με αποτέλεσμα να κρυώσουν τα πόδια μας και το αντίστροφο. Πέρυσι κρύωσε η ΒΑ Αμερική, φέτος κρυώνει η ΒΑ Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Το πρόβλημα είναι αυτό που σωστά επισημαίνει παρακάτω ο ανώνυμος φίλος: η θέρμανση των πολικών περιοχών του πλανήτη και κυρίως η μεγάλη θέρμανση της Αρκτικής. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για παροδικό φαινόμενο, γιατί διαφορετικά θα παρατηρηθούν απρόβλεπτες κλιματικές αναστατώσεις με σοβαρές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς.

      Διαγραφή
  2. Οντως εντυπωσιακο! Επισης παρατηρω οτι η κατασταση στην αρκτικη εχει ξεφυγει ( ιδιως στις περιοχες που ειναι εκτεθιμενες στο Ρευμα του κολπου), πριν λιγες μερες η θερμοκρασιες ηταν πανω του μηδενος σε περιοχες με γεωγραφικο πλατος κοντα στο 80,αν ειναι δυνατον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. THE DAY AFTER σενάριο??? Πάντως φέτος η Νορβηγία από φίλους εγκατεστημένους εκεί, δεν έχει γνωρίσει ΧΕΙΜΩΝΑ παρά στις αρχές Νοεμβρίου για 10-20 μέρες.... νομίζω ήδη αναφέρθηκε και εδώ...Θα δείξει το μέλλον τι πρέπει να περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή