Ακόμα ένα τριήμερο με ψύχρα

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των βόρειων ανέμων με ένταση το πολύ 6 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο-Καρπάθιο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι βροχές που είναι πιθανό να σημειωθούν θα είναι και πάλι τοπικές, σύντομες και κατά κανόνα ασθενείς. Την Παρασκευή (17/3) μόνο στη ΒΑ Ελλάδα είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν  Β 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Το Σαββατοκύριακο (18-19/3) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας και η επικράτηση Δ-ΒΔ ανέμων 4 με 6 μποφόρ. Λίγες βροχές αναμένονται την Κυριακή στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Τέλος τη Δευτέρα  και την Τρίτη (20-21/3) προβλέπεται σχεδόν παντού καλοκαιρία με ανέμους το πολύ 5 μποφόρ και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. 
     
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα νότια (Πελοπόννησος). Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα: Πιθανότητα τοπικών βροχών στο Β. Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Β 4 με 5  και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.

8 σχόλια:

  1. "Εκδίκηση του χειμώνα" και "Χιονιά του 2017" αποκαλούν στο AccuWeather το ισχυρό σύστημα που έθαψε τις ΒΑ πολιτείες και όχι μόνο. Ότι δεν πήραν όλο το χειμώνα το πήραν τώρα μαζεμένο.

    http://www.accuweather.com/en/weather-news/photos-blizzard-of-2017-drops-42-inches-of-snow-brings-travel-to-standstill-in-northeastern-us/70001116

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η "Στέλλα" άργησε αλλα μίλησε...Να δούμε σε εμάς μετα τα 20άρια εχει η "Αριάδνη" να δωσει κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί είναι Αμερική φίλε μου. Άλλος πλανήτης. Ειδικά οι βορειοανατολικές ΗΠΑ νομίζω πως θα είναι το τελευταίο μέρος του πλανήτη που θα εξακολουθεί να χιονίζει, ακόμα και σε συνθήκες προχωρημένης πλανητικής υπερθέρμανσης. Λογικά, ένας χιονόφιλος σαν και εμάς, εκεί θα ήθελε να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

      Διαγραφή
    2. Με ατελείωτες τις μέρες ολικού παγετού θα είναι πολύ λίγα τα τελευταία χρόνια της ζωής του, Γιώργο μου!

      Διαγραφή
    3. Εσείς δεν είστε ευχαριστημένοι ούτε με τη Στέλλα ούτε με την Αριάδνη. Τη Χιονάτη θέλετε, ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο!

      Διαγραφή
    4. Λίγα και καλά δάσκαλε. Όχι απλώς καλά, μαγευτικά! Και θα γράφω στη διαθήκη μου στο χιόνι να με θάψουν!

      Διαγραφή
    5. Γιώργο, έχουμε σε Cleveland ολόκληρη παροικία. και τα 900 χιλιοστά σου το χρόνο και lake Eerie effect και 0 F = -17 C και θα βαρεθείς να φτυαρίζεις το driveway..(εσχάτως είσαι και πρωταθλητής).

      Διαγραφή