Δεν θα είναι σε όλες τις περιοχές ξέγνοιαστο το ψήσιμο του αρνιού

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι ασθενούς έως μέτριας έντασης Β-ΒΔ άνεμοι και η απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού της Μ. Παρασκευής. Το Μ. Σάββατο  θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες συνθήκες και το μόνο στοιχείο του καιρού που θέλει κάποια προσοχή από τους οδηγούς θα είναι οι πρωινές τοπικές ομίχλες. Την Κυριακή του Πάσχα, τοπικές βροχές και καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα κυρίως τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ με βασική ένταση τα 4 με 5 μποφόρ. Τη Δευτέρα τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε Β-ΒΔ με ένταση 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει πιο αισθητή στα βόρεια. Την Τρίτη λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Δ-ΝΔ και στο Αιγαίο ΒΔ με ένταση 3 με 5 μποφόρ.   
  
Καλή Ανάσταση, φίλοι μου
     
Μ. Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 – 4 -2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 25 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

5 σχόλια:

  1. Καλο Πάσχα ή καλή πασχαλιά όπως λένε οι παλαιότεροι στα Γιάννενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευπρόσδεκτες οι βροχές που έρχονται. Για τα απώτερα, το κύριο ραν του ευρωπαϊκού ...τσακίζει κόκκαλα! ( http://www.meteoguru.com/en/pro/ecmwf/?latlon=37.98,23.73 ). Βέβαια είναι κάπως μοναχούλι. Αλλά και το ευρωπαϊκό και ο τζίφος εδώ και κάμποσες μέρες από δω το φέρνουν - από κει το φέρνουν,... να δούμε αν το φινάλε του Απρίλη θα μας κάνει ένα αποχαιρετιστήριο χειμωνιάτικο δωράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τα μοντέλα καιρού αρχικά δίνουν καλα νέα και οσο πλησιάζουν οι μέρες τα "μαζεύουν";Γιώργο εσυ που ασχολείσαι πολυ με αυτα τα ρημάδια τα μοντέλα μπορείς να μας δώσεις μια απάντηση;

      Διαγραφή
    2. Και τα δύο βασικά μοντέλα εξακολουθούν να δείχνουν την τάση για ψυχρή εισβολή, μόνο που (όπως άλλωστε το συνηθίζουν) την μεταθέτουν όλο και πιο μακριά. Αν και πολλές φορές η τάση, μετατιθέμενη χρονικά, εκφυλίζεται η και εξαφανίζεται, έχω την αίσθηση οτι αυτή τη φορά κάτι άξιο λόγου θα συμβεί, ιδιαίτερα στη βόρεια και βορειοδυτική χώρα. Ίσως τη Κυριακή του Θωμά αρκετοί ...μοντελο-άπιστοι να δουν και να πιστέψουν.

      Διαγραφή
  3. Καλή ανάσταση δάσκαλε και σε όλα τα παιδιά. Όπως φαίνεται την δευτέρα θα βρέξει και στην αττική με μια πιο γενικευμένη αστάθεια και στο βάθος κρύα, βροχές και χιόνια στα ορεινά ηπείρου και μακεδονίας. Γενικά ένας καιρός Π φαίνεται με τα σημερινά στοιχεία για την επόμενη εβδομάδα. Μακριά όμως. Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή