«Οντά ‘πρεπε δεν έβρεχε κι ο Μάης χαλαζώνει»

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο προκαλεί στη χώρα μας Β-ΒΔ ρεύμα εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ (Καρπάθιο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), στην ηπειρωτική Ελλάδα η ηλιοφάνεια, οι ασθενείς επιφανειακοί άνεμοι και οι ψυχρές αέριες μάζες των ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος όλη την εβδομάδα με όμβρους και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές στην αγροτική παραγωγή. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.    

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23-5-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Καρπάθιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα Β-ΒΔ. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου