Επικίνδυνο για την αγροτική παραγωγή -και όχι μόνο- τριήμερο

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) οργανωμένη ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Επισημαίνεται ότι στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Β. Αιγαίο οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και χαλάζι. Πέρα από αυτά, σε τοπικό επίπεδο οι μεγάλης έντασης βροχές είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Το Σάββατο (27/5) ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Κυριακή (28/5) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν Β-ΒΑ με ένταση στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα στα ανατολικά και τα βόρεια. Τη Δευτέρα (29/5) δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες (ηπειρωτικά), αλλά τα φαινόμενα δεν θα έχουν την έκταση και την ένταση των προηγούμενων ημερών. Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχιστούν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Την Τρίτη (30/5) ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω βελτίωση. 


Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-5-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Πεμπτη βραδυ και σημερα Παρασκευή πρωί έχουμε καθαρά φθινοπωρινή συμπεριφορά ...
    "Μωρε μπράβο..." που λέει κι ο αξέχαστος Βασίλης Αυλωνίτης .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Η σημερινή πρωϊνή βροχή στην Αθήνα (και όπου αλλού) ήταν το αποτέλεσμα διέλευσης ψυχρού μετώπου. Αυτός ο Μάης (μήνας τον οποίο προσωπικά αντιπαθώ) αν μη τι άλλο είχε απ΄όλους τους καιρούς, είχε ποικιλία και κρατάει αμείωτο το καιρικό ενδιαφέρον.

      Διαγραφή