Το βέβαιο είναι ότι από πλευράς καιρού δεν θα πλήξουμε…

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ουκρανία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως τα ΒΔ Βαλκάνια, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες την Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τα άλλα, θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 30 βαθμούς. Το Σάββατο (10/6) τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι μόνο στο Καρπάθιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Κυριακή (11/6) μια διαταραχή που θα κινηθεί από τη Β. Ευρώπη προς την περιοχή μας θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Β. Ελλάδα και από τις απογευματινές-βραδινές ώρες στην κεντρική και τη νότια χώρα. στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και πρόσκαιρα. Με το πέρασμά της διαταραχής θα ενισχυθούν οι βοριάδες και θα πέσει η θερμοκρασία. Τη Δευτέρα (12/6) τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Την Τρίτη (13/6) πρόσκαιροι όμβροι θα σημειωθούν μόνο στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα. Οι ισχυροί βοριάδες στα ανατολικά θα συνεχιστούν και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα δυτικά και τα βόρεια.


Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-6-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε Α. Μακεδονία και Θράκη κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

6 σχόλια:

  1. Για να δούμε,ενδιαφέρουσα η καιρική εξέλιξη της Κυριακής-Δευτέρας !! Καλησπέρα κ. Ζιακόπουλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αυτά που βλέπω φέτος δεν ξέρω αν και πότε θα κάνει φέτος καλοκαίρι...Το σίγουρο είναι ότι θα αργήσει να έρθει...Χαρά στα ευαγγέλια για τους φίλους του χειμώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το CFS2 μέχρι τώρα προβλέπει ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες στα φυσιολογικά πλαίσια για την ΝΑ Ευρώπη (δείτε εδώ http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/htmls/euT2me3Mon.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να το δούμε κι αυτό..μέχρι στιγμής πάντως, υετός Ιουνίου σε Τρίκαλα-Καρδίτσα 0-0,6 (ντέρμπι ουραγών).
    και λίγη Ιστορία (που αρέσει και στον κ. Ζιακόπουλο): συμπληρώθηκαν 110 χρόνια από τη μεγάλη πλημμύρα των Τρικάλων, που κόστισε δεκάδες (κατά άλλους πάνω από 100) ανθρώπινες ζωές. μετά από μια άνυδρη περίοδο, στις 4 Ιουνίου 1907, μια νεροποντή ξεχείλισε τον Ληθαίο (παραπόταμος του Πηνειού), πνίγοντας ανθρώπους και διαλύοντας δεκάδες σπίτια (πολλά εκ των οποίων ήταν υποτυπώδεις πλινθοκατασκευές). το γεγονός αποτέλεσε αφορμή να προχωρήσει η διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού, με αποτέλεσμα τη θεαματική βελτίωση στην ασφάλεια, τις συνθήκες υγείας και την αισθητική της πόλης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο βιβλίο του Βασίλη Πάνου: 1907 Η πλημμύρα του Ληθαίου διαβάζουμε: «Ένας αυτόπτης ανταποκριτής αθηναϊκής εφημερίδας εκείνες τις μέρες στέλνει από τα Τρίκαλα το εξής τηλεγράφημα: "Τρίκαλα, προς τα εσπέρας περιφερόμενος δυσκόλως και περιπατούντος επί πτωμάτων και ζώων ανά την πόλιν. Τρισχίλιας οικίας κατέρρευσαν. Οικοδομαί οικοδομημένοι καλώς εξηφανίσθησαν. Αι ζημίαι των οικιών και καταστημάτων είναι ανυπολόγιστοι. Θύματα ανθρώπινα εβεβαιώθησαν μέχρι στιγμής υπερπεντακόσια. Υπό τα ερείπια μιας οικίας 42 πτώματα ανθρώπων, υπό άλλην οικία 37. Το προαύλιον της οικίας Γεωργοπούλου βουλευτού 7. Εις τα σωθείσας οικίας αδύνατον να μένουσι άνθρωποι. Απειλείται στάσις...".»

      Διαγραφή