Την ώρα της αθηναϊκής καταιγίδας...

Όψη ουρανού στο Αγγίστρι την ώρα της ισχυρής καταιγίδας στην Αθήνα. Φωτ. Επαμεινώνδας Ζιακόπουλος

Αυτά που μου έκαναν εντύπωση στην καταιγίδα που έπληξε την Αθήνα τις μεσημεριανές ώρες ήταν η ραγδαιότητα της βροχής και η μεγάλης διάρκειας χαλαζόπτωση. Το ατμοσφαιρικό προφίλ της θερμοκρασίας και της υγρασίας πάνω από την πόλη και η σύγκλιση των μεγάλης κλίμακας ΒΑ ανέμων με τις μέσης κλίμακας θαλάσσιες αύρες του Σαρωνικού έπαιξαν σημαντικό ρόλο.
Καλό απόγευμα 

3 σχόλια:

  1. Παρατηρώντας το λεκανοπέδιο εκεί γύρω στις 2μμ χθες, η ιστορία ξεκίνησε κάπου ΝΔ της Αττικής, γιγαντώθηκε άμεσα, έπιασε και κεντρικά μέχρι περίπου τα Τουρκοβούνια στο Γαλάτσι και διήρκησε περίπου 1 ώρα η ιστορία. Η όλη ιστορία, έχοντας πιάτο την Πάρνηθα έφθασε μέχρι και το Μενίδι αλλά όχι βορειότερα. Στην Κηφισιά την ώρα της καταιγίδας είχαμε ηλιοφάνεια, όταν συννέφιασε ήταν σαφές ότι η δυναμική είχε ήδη χαθεί. Βόρεια και βορειοανατολική Αττική ουσιαστικά δεν κατάλαβαν τίποτα, μόνον κάποια πρόσκαιρη συννεφιά και κάποια μακρινά μπουμπουνητά. Μια κανονική καλοκαιρινή ημέρα η χθεσινή, τέλεια για εξωτερικές ασχολίες παντός είδους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το λεκανοπέδιο της Αττικής ειναι αρκετά μεγαλο και μπορεί ευκολα να χωριστεί σε δυο-τρία τμήματα το καλοκαίρι με διαφορετικό καιρό.Το λεω αυτο γιατι το λεκανοπέδιο των Ιωαννινων οπου ζω το χωρίζεις σε δυο τμήματα απο την μια πλευρά βρέχει και απο την αλλη πίνεις καφε δίπλα στη λίμνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΣΙΑ ΑΛΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΡΙΧΝΕ ΧΑΛΑΖΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΠΡΠ.Κ Η Τ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 28 Π ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟΥΣ 23.ΕΔΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ Η ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή