Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα είναι ευνοϊκή θα την επικράτηση στη χώρα μας ΒΔ ανέμων εντάσεως ως τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί βασικά στη Β. Ελλάδα. Την Πέμπτη (15/6) στα ηπειρωτικά και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια καθώς και στο Β. Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος με όμβρους και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Την Παρασκευή (16/6) τοπικοί όμβροι και καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (17-18/6) μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη, το Β. Αιγαίο και τα ορεινά Ηπείρου, Στερεάς και Πελοποννήσου. Σημειώνεται ότι για την έκταση και τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων του Σαββατοκύριακου υπάρχουν ακόμα αρκετές αβεβαιότητες. Αυτή που φαίνεται σχεδόν σίγουρη είναι η πτώση της θερμοκρασίας τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας.


Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-6-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου