Στην Κέρκυρα φθινόπωρο, στη Ρόδο καλοκαίρι…

Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Κορσικής κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα προκαλέσει σποραδικές βροχές και καταιγίδες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Κατά τα άλλα, ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός με αυξημένη υγρασία, τοπικές ομίχλες το πρωί και ανέμους ως τα 4 μποφόρ. Το Σάββατο (9/9) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια (εξαιρείται η Θράκη) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα ΒΔ θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στις περιοχές των βροχών, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή (10/9) οι βροχές και οι καταιγίδες βαθμιαία θα σταματήσουν παντού και οι Δ-ΝΔ άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Επισημαίνεται ότι ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών με τις αυξημένες τιμές της σχετικής υγρασίας θα ανεβάσει το δείκτη δυσφορίας ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια. Τη Δευτέρα (11/9) ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός με ομίχλες και πάλι το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Β. Ιόνιο).

ΣΧΟΛΙΑ
1. Κάποια τολμηρά χαμηλά βουτούν στη Δ. Μεσόγειο, αλλά όταν αντιλαμβάνονται ότι το περιβάλλον για αυτά είναι ακόμη εχθρικό, παίρνουν στροφή και κατευθύνονται και πάλι προς μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη.

    2. Κυριακή-Τρίτη: Υγρο-καύσωνας!   


Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-9-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στη Δ. Μακεδονία θα πυκνώσουν. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ΒΔ κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 32 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς. 

6 σχόλια:

  1. Αφού βγάλαμε τις φετινές ζέστες και μάλιστα στο "κλεινόν άστυ" (αγαπημένο κλισέ των δημοσιογράφων), δε μασάμε από σεπτεμβριάτικους υγρο-καύσωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα τέτοιο τολμηρό βαρομετρικό έδωσε βροχή στα Γιάννενα στις 02-09-2014 138,6 mm κλείνοντας ακόμη και την Εγνατία οδό απο πλημμύρες.Πηγή:http://penteli.meteo.gr/stations/ioannina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ το άλλο, το πιο ξεδιάντροπο όλων, με τα 350 mm πέρυσι στις 06 και 07 τρέχοντος στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης!

      Διαγραφή
  3. Ωχ! Υγρασία και ζέστη ταυτόχρονα, υπέροχα θα περάσουμε στην Πάτρα...
    Πόσο λέτε να φτάσει ο υδράργυρος στα μέρη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τους αλλεπάλληλους τυφώνες γίνεται χαμός στον κόλπο του Μεξκού και την Καραϊβική, δυστυχώς με φοβερές καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες. Δεν θυμάμαι τόσο αδυσώπητη έναρξη της εποχής των τυφώνων στην περιοχή, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθεί την εξέλιξη, προτείνω αυτό το σάιτ:
    http://tropic.ssec.wisc.edu/#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδη περιοδος ισχυρων βοριαδων οπως τους ξεραμε τον αυγουστο δυσκολο να κανει κατι ο σεπτεμβρης μετα τους νοτιαδες και την υγρασια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή