Στη ΒΑ Ελλάδα οι σημαντικότερες βροχές

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ρουμανία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως τη Μεσόγειο, κινείται Α-ΒΑ. Ακολουθούν ενισχυμένοι ΒΔ άνεμοι, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), ανώτερες ατμοσφαιρικές διαταραχές που θα περάσουν πάνω από την περιοχή μας θα προκαλέσουν παροδικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στη ΒΑ Ελλάδα. Την Παρασκευή (22/9) τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Όμως, οι ελάχιστες τιμές της θα είναι χαμηλές και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά η ψύχρα θα είναι αισθητή. Το Σαββατοκύριακο (23-24/9), γενικά, δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τέλος, το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη (25-26/9) υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να σημειωθούν αξιόλογες βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη γιατί δεν μπόρεσα να αναρτήσω την πρόγνωση στην ώρα της.  


Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-9-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Β. Αιγαίο τις βραδινές – νυχτερινές ώρες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 και στα Ν-ΝΔ πελάγη 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

2 σχόλια: