Όταν συλλογιέσαι τον «Χάρβεϊ» και την «Ίρμα», η δυσφορία και οι καταιγίδες μας γίνονται μικρές και ασήμαντες

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Αδριατική, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στις περιοχές των βροχών. Την Κυριακή (10/9) οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Εξαίρεση ίσως αποτελέσει η Δ. Ελλάδα και κυρίως το Ιόνιο όπου είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ιδιαίτερα στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Τη Δευτέρα (11/9) ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός με ομίχλες το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις βραδινές-νυχτερινές ώρες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση στο Ιόνιο 5 με 7 και στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ. Την Τρίτη (12/9) πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και ίσως στη Δ. Μακεδονία, τη Δ. Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, αρχής γενομένης από τα δυτικά. 

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017




ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9-9-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων το μεσημέρι - απόγευμα στα βόρεια. Άνεμοι Ν 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου