Προς το παρόν, γαϊδουροκαλόκαιρο…

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) ένα βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στη Β. Ιταλία αναμένεται να κινηθεί ΒΑ και δεν θα επηρεάσει τη χώρα μας, στην οποία το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι και πάλι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Κατά τα άλλα, το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Την Τετάρτη (20/9) στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθεί βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. Την Πέμπτη (21/9) στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα καθώς και στο Β. Αιγαίο αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας. Είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα και στην κεντρική Ελλάδα. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν παντού ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα. Την Παρασκευή και το Σάββατο (22-23/9) οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19-9-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους στη Μακεδονία πιο πυκνές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα ΒΔ πιο πυκνές. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 38 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 37 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Πολλά 38αρια σήμερα στην αττική ενώ και 39άρια είχαμε και στις υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά. Το ημερολόγια δείχνει 18 Σεπτεμβρίου! Δεν ξέρω αν αποτελούν ρεκόρ οι σημερινές θερμοκρασίες, αλλά είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάθε χρόνο μα κάθε χρόνο γίνεται και από ένα ρεκόρ είτε πρώιμο είτε όψιμο... Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η μεταβολή του κλίματος σε λίγα χρόνια από τώρα τα 36αρια Οκτώβριο μήνα θα είναι συνηθισμένο φαινόμενο! Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή εβδομάδα κ. Ζιακόπουλε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή