Με ανοιξιάτικο καιρό έρχεται ο Φλεβάρης

Η χώρα καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα την ηλιοφάνεια και τους ασθενείς ανέμους. Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) θα συμπληρώνουν οι πρωινές ομίχλες και οι υψηλές για την εποχή μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Την Πέμπτη (1/2) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η βαθμιαία στροφή των ανέμων σε Δ-ΝΔ και η ανάπτυξη νεφώσεων κυρίως στη Δ. Ελλάδα. Την Παρασκευή (2/2) τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και ίσως στη Β. Ελλάδα και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι υψηλή για την εποχή. Το Σάββατο (3/2) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια καθώς και στο Α-ΒΑ Αιγαίο προβλέπονται βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 5 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σε ΒΔ, με συνέπεια την πτώση της θερμοκρασίας σε αυτές τις περιοχές. Την Κυριακή (4/2) ο υετός θα περιοριστεί στα ανατολικά και βαθμιαία θα σταματήσει. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού Β-ΒΔ ως τα 6 μποφόρ (ΝΑ Ελλάδα) και η θερμοκρασία θα πέσει σε όλες τις περιοχές.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31-1-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Το πρωί περιορισμένη ορατότητα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς.

43 σχόλια:

  1. Mε ανοιξιάτικο καιρό έρχεται ο Φλεβάρης, όπως, άλλωστε, φεύγει και ο Γενάρης (ο χιονιάς καραδοκεί, όμως, στις 19/2 - αν επιβεβαιωθεί πάλι η παράδοση με την κακοκαιρία της Καθαράς Δευτέρας θα είναι εντυπωσιακό). Προς το παρόν, όμως, έχουμε καλοκαιρία και οι τουρίστες - με κοντομάνικα και βερμούδες - γέμισαν και σήμερα το ΚΤΕΛ Σουνίου. Εμφανίστηκε επίσης λουόμενος μετά από καμιά δεκαριά μέρες στο Θυμάρι. Είναι ένα παιδί που έρχεται συχνά με καλοκαιρίες, αλλά δεν έχει μάσκα, δεν βγάζει φωτό, ούτε μαζεύει σκουπίδια από τον βυθό.

    Την πραγματική ζημιά την κάνουν, βέβαια, οι ψαράδες που ρίχνουν δίχτυα πολύ κοντά στην ακτή και οι ψαροτουφεκάδες που ρίχνουν στο ψαχνό. Και σήμερα ήταν ένας με στολή, με συνέπεια να κάνω πάλι τον τροχονόμο για να τρομάξω και να διώξω μακριά ένα μεγάλο μπαρμπούνι, δύο μουρμούρες, κι έναν χοντρό σαργό.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε συνέχεια λοιπόν των προηγούμενων συζητήσεων στο blog,τελικά κ ο δάσκαλος μας δείχνει να καταλάβουμε αυτό που αναμέναμε,δλδ επικράτηση νοτιάδων κ κάποιων βροχών στις περιοχές που γνωρίζουμε με μία μετριότατη κ πάλι μίνι ψυχρή εισβολή το ΣΚ.τα ensembles επίσης δε δείχνουν κάτι δυνατό οπότε για κάτι ιστορικό τον Φλεβάρη ας αρχίσουμε να το ξεχνάμε κ να προσαρμοζόμαστε με την παραγματικότητα.Ας συζητάμε λοιπόν για τα καλοδεχούμενα νεράκια που θα έρθουν στο πρώτο 10ήμερο του μήνα που μακάρι να επηρεάσουν κ την υπόλοιπη χώρα κ όχι μόνο τα δυτικά κ ας αφήσουμε τα μοντέλα ήρεμα μπας κ ξεμεθύσουν!(γέρνει τελικά η πλάστιγγα υπέρ της δυτικής κ πάλι Ευρώπης με εμάς να παίρνουμε ίσως κάποια απομεινάρια κατα περιόδους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε ξέρω τι πιστεύει ο καθένας και αν περιμένει χιόνια.Κοιτάξτε λίγο τι γίνεται εκεί πάνω..η παγοκάλυψη στην Αρκτική παρουσίασε σήμερα πρωτοφανή ΜΕΙΩΣΗ και είμαστε στην καρδιά του χειμώνα.Πέρα από το αρνητικό της ρεκόρ έχουμε ελάττωση των τετραγωνικών χιλιομέτρων απο μέρα σε μέρα.Με αυτά τα δεδομένα όσο και να ελπίζουμε εμείς για χιόνια αυτά αποτελούν είδη την εξαίρεση και με πολύ μεγάλη διαφορά ακόμα και πηγαίνοντας μόλις 5 χρονάκια πίσω.Το χιόνι πλεόν στη Ελλάδα είναι σαν να προσπαθείς να πιάσεις τη πρώτη κατηγορία στο τζόκερ.Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα που δεν φαίνεται κάτι τέτοιο χρόνο με το χρόνο οι καλοκαιρινές μέρες θα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στον κλιματολογικό χάρτη της χώρας μας και οι χειμερινές εμπειρίες θα είναι μια ανάμνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΓΕΝΑΡΗΣ!
    ΕΝΑΣ ΗΠΙΟΣ ΓΕΝΑΡΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΚΡΩΣ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θέλαμε και χιόνι στις ταράτσες, πανάθεμα μας. Για ηλιοθεραπεία ίσως... Δυστυχώς, τα μοντέλα ξεμέθυσαν και νηφάλια πια αποκαλύπτουν τη σκληρή αλήθεια, χωρίς περιστροφές. Άνοιξη και τα μυαλά στα κάγκελα (βεραντών, μπαλκονιών, ταρατσών ό,τι θέλετε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορει να θελαμε εμεις χιονι στις ταρατσες αλλα εκεινες προς το παρον λιαζονται!

      Διαγραφή
  6. Το περίεργο είναι που τόσες μέρες κατέβαινε η σκάφη δυτική Ευρώπη και έφτανε μέχρι την Αφρική ο αυλώνας αλλά σήμερα ξαφνικά εμφανίστηκαν χαμηλά στην δυτική Μεσόγειο-Αφρική (λογικό και απορώ γιατί τόσες μέρες δεν φαινόταν κάτι τέτοιο) και έτσι η πολυαγαπημένη μας σκόνη που τόσο μας είχε λείψει επανέρχεται μαζί με τους νοτιάδες που φέτος μας έχουν τρελάνει . Τα χιόνια πλέον θα τα δούμε τον ερχόμενο χειμώνα ,αφού δεν θέλει ,μην το πιέζουμε στην Αμερική θα πάει πάλι το χιόνι και εμείς εδώ θα κοιτάμε τις κάμερες στα χιονοδρομικά .Εντάξει και στις 7-8 Φλεβάρη θα έρθει οτι έχει απομείνει από την κεντρική Ευρώπη σε κρύο ,θα δούμε και κανένα χιόνι σε ορεινά ημιορεινά και έτσι θα συνεχίσει ο τρομερός φετινός χειμώνας. Ωστόσο και πάλι αν σκεφτεί κανείς τον χειμώνα 2013-2014 που ούτε καν χιόνισε στην Πάρνηθα ,ο φετινός είναι και πάλι καλύτερος με αρκετές χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις στην Πάρνηθα αλλά και κάποιες χιονοπτώσεις-χιονοστρώσεις στα ορεινά-υπερβόρεια προάστια της Αττικής πάνω από τα 450-500 μέτρα. Πάντα υπάρχουν χειρότερες χρονιές να θυμάται κανείς οπότε από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. Σε λίγες μέρες θα αρχίσουν οι προφητείες περι Μάρτη 1987 , και τον πιο κρύο Μάρτη όλων των εποχών. Αυτό που είναι φέτος τραγικό είναι οτι ο Ατλαντικός αεροχείμαρρος δεν έχει σταματήσει να γεννά χαμηλά λόγω του πολικού στροβίλου και κάθε φορά μας χαλάει εμάς την συνταγή για κάτι καλό . Όχι οτι η Ρωσία και η Σιβηρία έχει μέχρι τώρα κανένα σοβαρό ψύχος αλλά περιμένεις κανείς έστω μια βαρβάτη κατεβασιά-μεσημβρινή έξαρση. Το άλλο περίεργο φέτος είναι οτι μια υποστηρίξη της προκοπής δεν έχουμε δει (ούτε καν ένα -30 στα 500hpa ολόκληρο χειμώνα -μια βαρβάτη διαταραχή με χειμερινά χαρκατηριστικά και δυναμικό αίτιο καλό στα 500hpa + vorticity της προκοπής). Τέλος πάντων πάλι κλάμματα βλέπω να έχουμε τον Φλεβάρη εκτός και αν γίνει κανένα θαύμα πάλι στις "καθυστερήσεις" .Αναμένουμε λοιπόν...
    Ι.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι καθυστερησεις ειναι παντα μαρτιο!ο φλεβαρης και φυσικα δεν ειναι καθυστερηση καθως αποτελει κομματι του χειμωνα.απλα οσοι ηθελαν χιονια στις βεραντες τους τα πηραν στο κρανιο που ο καιρος κανει τα ακριβως τα αντιθετα.

      Διαγραφή
    2. Πάντως εμείς στη Βόρεια Ελλάδα το 2014 είδαμε και από ένα χιόνι στα πεδινά και μάλιστα 16 Απριλίου χιόνισε στη Φλώρινα.Φέτος καταργείται η στατιστική σε πολλές περιοχές έχουμε τον πρωτοφανή αριθμό των 0 ημερών χιονόπτωσης και στη Φλώρινα 0 μέρες χιονόστρωσης.Οπότε όταν θέλετε να δείτεέναν χειμώνα μη κοιτάτεμόνο αν χιόνισε στη Λαμία ή στη Πάρνηθα.Καλό θα ήταν να κοιτάμε περιοχές-ορόσημα για το κλίμα της Ελλάδας π.χ Φλώρινα.Όταν έχεις 0 μέρες χιονόστρωσης στη Φλώρινα τα πράγματα είναι αρκετά τραγικά.

      Διαγραφή
    3. δεν χιονισε καμια φορα στην φλωρινα;
      εμεις χιονιστηκαμε καρδιτσα μια φορα χωρις ιδιαιτερο στρωσιμο!
      μας εκανε την χαρη ο καιρος να χιονισει στις βεραντες μας!
      αλλα εκει ουτε μια φορα;

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς φέτος η Φλώρινα διανύει μια πρωτοφανή χρονιά αχιονίας δίχως προηγούμενο.

      Διαγραφή
    5. Αν δεν απατώμαι, το φετινό χειμώνα δεν πρέπει να έχει σημειωθεί ούτε μία ημέρα ολικού παγετού για την πόλη της Φλώρινας.

      Διαγραφή
    6. εριξε ομως χιονι φετος στην φλωρινα;εστω μια φορα;
      ειναι δυνατο ουτε νιφαδες να μην εχει ριξει;

      Διαγραφή
    7. Παγετός σημειώθηκε αλλά ελάχιστες μέρες.Το ακραίο είναι οι 0 μέρες χιονόστρωσης.Να μας πει ο κ.Ζιακόπουλος πόσο φυσιολογικό είναι αυτό.Τα ίδια ισχύουν για πολλές περιοχές της Μακεδονίας.

      Διαγραφή
    8. συγκεκριμενα για την πολη της φλωρινας ποσες μερες χιονοπτωση εχει κανει;(προσοχη!χιονοπτωση οχι χιονοστρωση)
      αποκλειεται ομως να ειναι 0 μερες!
      εχω δει φωτογραφιες τελη νοεμβριου να χιονιζει μεσα στην πολη!

      Διαγραφή
    9. Αναφέρομαι σε ΟΛΙΚΟ παγετό,φαινόμενο συνηθισμένο για την περιοχή.

      Διαγραφή
    10. εγω καταλαβα τι εννοεις απλα εγω ρωτω αλλο, δηλαδη το ποσες μερες φετος τον χειμωνα μεχρι στιγμης χιονισε ανεξαρτητως εαν το εστρωσε η οχι.

      Διαγραφή
    11. Μπορεί να έριξε νυφάδες κάποια νύχτα, να κοιμόταν ο άνθρωπος και να μην τις είδε.

      Διαγραφή
  7. Έπεσε γκρίνια στην ομάδα...ενα γκολ να αλλάξει η ψυχολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το.. κοράκι φταίει, είναι στημένο και βγάζει οφσάιντ τον πολυαναμενόμενο αυλώνα και δεν τον αφήνει να έρθει από τα μέρη μας να σκοράρει!

      Υ.Γ. κάθε μέρα εδώ και 10 μέρες κοιτάζω -όπου κι αν βρίσκομαι- και τα τέσσερα καθημερινά τρεξίματα του τζίφου και τα δύο του ECMWF και καταλήγω να παίρνω ένα ξεγυρισμένο σκοτζέζικο ντους κάθε έξι ώρες. Μήπως πρέπει να πάω να το κοιτάξω το θέμα; Μαζοχισμός ονομάζεται! :-)

      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς φίλε Χρήστο.Το θέμα είναι ότι το πράγμα χαλάει πλέον και στις κοντινές προγνώσεις.π.χ. η εξαφάνιση από το gfs των βροχών του ΣΚ.
      Αναρωτιέμαι αν ζούσε σήμερα α αείμνηστος Α.Λαζάνης θα συμφωνούσε με την τότε άποψή του ότι η πρόγνωση των 5 ημερών έχει ξεπεράσει σε ποσοστό επαλήθευσης το 60%?
      https://www.youtube.com/watch?v=OI8wwABvhtI

      Διαγραφή
    3. Χρήστο, αυτό το κάνω εγώ εδώ και κάτι χρόνια. Κάποτε είχε μπει Απρίλης, μετά από έναν φτωχό χειμώνα, καλή ώρα σαν ελόγου του, και εγώ ακόμα κοίταζα τα μοντέλα για καμιά νιφάδα! Υπάρχει, καλώς η κακώς, συσσωρευμένο άγχος και απογοήτευση και ένα συναίσθημα καιρικής ματαιότητας και διάψευσης. Η θεραπεία είναι μία: Να έρθει ο Αυλώναρος! Αλλιώς, υπάρχουν αγχολυτικά με συνταγή, αντικαταθλιπτικά χωρίς συνταγή, ήπια ηρεμηστικά, βότανα χαλαρωτικά, όπως πασιφλόρα, βαλεριάνα κλπ. Και οσονούπω και ...κάνναβη για θεραπευτική χρήση.

      Διαγραφή
    4. Ο κόουτς δεν μιλάει αφήνει τους παίχτες του να γκρινιάζουν

      Διαγραφή
    5. Γιώργο, πάρε μια καλή δόση από χιόνι από τους αμμόλοφους του Μαρόκου:

      https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=ugNLGyivZCc
      http://www.athensvoice.gr/world/415083_maroko-ammolofoi-kai-foinikes-mes-sto-hioni-video

      Και τράβα μετά κατά φαρμακείο μεριά!

      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
    6. Ο κόουτς, συνονόματε, είπε τη γνώμη του στον ...πρωινό καφέ με την απάντησή του στο φίλο Θοδωρή από το Περτούλι. Ες αύριον τα νεότερα!

      Διαγραφή
    7. Είχατε, δεν είχατε, με βάλτε πάλι στην κουβέντα. Οι βόρειες ακτές της Αλγερίας και του Μαρόκου είναι σαν τις ακτές της βόρειας Κρήτης. Αντί των Λευκών Ορέων, του Ψηλορείτη και των άλλων βουνών της Κρήτης, πίσω τους έχουν την οροσειρά του Άτλαντα, το μεγαλοπρεπές αυτό βουνό για το οποίο ο Ηρόδοτος έλεγε «είναι αδύνατο να δει κάποιος τις κορυφές του, γιατί χειμώνα καλοκαίρι είναι σκεπασμένες με σύννεφα· οι άνθρωποι του τόπου λένε πως είναι η κολόνα τ᾽ ουρανού»!

      Διαγραφή
    8. ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?
      ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΚΕΠΕΣ ΜΑΣ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ?ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ 6-7 ΦΛΕΒΑΡΗ!ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!ΟΣΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΛΕΥΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ!ΕΔΩ ΟΙ ΣΚΕΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΙΦΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ!ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΕΤΟΙΟ ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΗΜΑΔΑ ΝΙΦΑΔΑ?
      ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....
      ΤΙ ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΙ ΝΕΙΛΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ.....
      ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΣΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ........

      Διαγραφή
    9. Φίλε λίγη ψυχραιμία δε βλάπτει.μπορείς να είσαι λίγο πιο φιλικός στον τρόπο έκφρασής σου.

      Διαγραφή
    10. ωπ, αυτό είναι για μένα, "δρόμους" λέει παιδιά και μάλιστα φωναχτά (κεφαλαία). φίλε των ημιυπαίθριων, τους τα λέω ότι με τη γκρίνια για το χιόνι, δε θα στρώσει ούτε βροχούλα το ΣΚ στα πεζοδρόμια, αλλά δε μ' ακούνε. είναι μαξιμαλιστές, καιρικοί ροβεσπιέροι.
      καλημέρα.

      Διαγραφή
    11. ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ!ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙΡΙΚΑ SITE!
      ΕΔΩ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΝΙΦΑΔΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΙΣ ΒΕΡΑΝΤΕΣ ΜΑΣ!ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!

      Διαγραφή
    12. πρώτον, στην γλώσσα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, τα κεφαλαία γράμματα απαγορεύονται γιατί δείχνουν θυμό κ επιθετικότητα. δεύτερον, τι σχέση έχουν τα χαράτσια με τις νιφάδες. Με αυτή τη συλλογιστική να μην δούμε την αγαπημένη μας ομάδα, να μην ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική, να μην πηγαίνουμε σινεμά, να μη διαβάζουμε, να μην ερωτευόμαστε, να μη ζούμε γενικότερα. Να περιμένουμε σε ένα λευκό κελί το τέλος μας.

      Διαγραφή
    13. ΠΑΛΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ!
      ΑΠΛΑ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΧΙΟΝΙΑ ΓΙΟΚ!ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ!ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ!
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΕΥΡΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!
      ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΑΧΙΟΝΙΑ!
      ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΦΟΥΜΕ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΑ!

      Διαγραφή
    14. Έλα μου ντέ ρε Βαγγέλη....Στο τέλος θα μας κόψουν κ όλα τα χόμπι,εν ολίγης να πεθάνουμε εμείς να ζήσουν αυτοί.
      Όχι!Ο κόσμος να χαλάσει τις αγάπες κ τα χόμπι μας δεν τα κόβουμε.

      Διαγραφή
    15. ακριβώς Βαγγέλη, και ακριβώς λόγω των κάθε είδους χαρατσιών της ζωής χρειάζονται οι περισπασμοί και τα νοήματα, όπου μπορεί να τα βρει κανείς. προσθέτουμε και την παρέα και μένουμε μακριά απ το φαρμακείο, που λέει ο Γιώργος παραπάνω.

      υγ. οι νιφάδες δε μας εμποδίζουν να αγωνιστούμε για την αποτίναξη των χαρατσιών. ίσα ίσα, το πρώτο πράγμα που κάνουν οι ενφιατζήδες είναι να ισοπεδώσουν το όνειρο και τη φαντασία. (τα υπόλοιπα τα έχει πει ο Κορνήλιος.)

      Διαγραφή
    16. Κϋριε παρεξηγήσιμε Ανώνυμε, πρώτον ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΙΣ! Δεύτερον, τι σχέση έχει το καιρικό μας χόμπυ και η λαχτάρα μας για το χιόνι, με τα δημοσιονομικά μέτρα, τα μνημόνια, τα μέτρα κοκ; Ειλικρινά αυτή η εμμονή σου να τα κάνεις όλα αχταρμά με ξεπερνάει!

      Διαγραφή
  8. Δεν χρειαζετε γκρινια αυριο παλι πιρουετα θα κανουν τα μοντελακια μας

    Σταματης Γιαλοψος

    Δυτικη Θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι μου θυμισατε τώρα,οταν ειμουνα φοιτητής Θεσσαλονικη 2003 εάν δεν κάνω λάθος αρχές απριλιου κέντρο που εμένα ξεκίνησε με χαλάζι κ πολύ γρήγορα κατέβασε τόσο χιονι που οι Θεσσαλονικεις τριβανε τα μάτια τους,θυμαμαι έδινα μάθημα στο τει κ είχε μέχρι δέκα πόντους χιονι,ακομη ο χειμώνας είναι πίσω,καλο βράδυ σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα 2 πιο χαρακτηριστικά άρθρα του μπλογκ αυτού για φέτος νομίζω ότι είναι α) βάρα νομή 2) η μακροπρόθεσμη ζοφερή πρόβλεψη που αναρτήθηκε αρχές Δεκεμβρίου, νομίζω. Κατά τ' άλλα ο φετινός χειμώνας είναι ένα χάλι, όχι όμως μεγαλύτερο του 2013-2014 που ήταν σαφώς χειρότερο για την Αττική τουλάχιστον. Εδώ, έως τώρα, χιόνισε μια χαρά στα ορεινά μια φορά προ Χριστουγέννων και 2 φορές ψευτοχιόνισε στα τελειώματα ψευτοκακοκαιριών στις κορυφές της Πάρνηθας. Αυτό σε μια νορμάλ χιονιά θα έπρεπε να είναι η αποτίμηση στο Χαλάνδρι και όχι στα 1400 μέτρα, αλλά το 2013-4 νομίζω ότι ούτε καν συνέβη αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βέβαια.. πέρα απο τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός ,αν διάβαζε κανείς σωστά τα δεδομένα των μοντέλων (επιμέρους run) με τις παραμέτρους τους(ensembles) θα έβλεπε πόσο εύθραστη ήταν αλλά! και είναι η κατάσταση για το ΣΚ που έρχεται-Κατάσταση που μας είχε προ'ι'δεάσει ο δάσκαλος για αυτήν.* Αφού πολλές φορές με αινίγματα, υποσημειώσεις και παροιμίες στον λόγο του''αν ψαχτείς'' βρίσκεις όλη την ουσία*.
    Πάντως( κοιτώντας στα κλεφτά της μακρινής συνέχειας) το 2ο ημίχρονο του 1ου δεκαημέρου ίσως μπορεί να δώσει σημάδια ανάκαμψης του Χειμώνα κυρίως σε Βόρεια αλλά και κομμάτια της κεντρικής χώρας.

    Καλημέρα σε όλους.

    Κιούλος Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, τα ensables δείχνανε μία εύθραυστη ισορροπία, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά, δεν είναι ότι η όλη φάση έκατσε κάπου στη μέση, εδώ φθάσαμε στο απόλυτα θερμότερο σενάριο, δεν μπορεί αυτός ο $&^*()&^ ο καιρός μια φορά να κάτσει στο ψυχρότερο σενάριο; Όσον αφορά στα της 2ης εβδομάδος, νομίζω ότι μετά το φιάσκο αυτό, δεν μπορεί κανείς να δώσει ιδιαίτερα σημασία στα μοντέλα.

      Διαγραφή
  12. Νομίζω ότι πρέπει συνολικά να αποδεχτούμε την κλιματική αλλαγή ως τετελεσμένο γεγονός. Αυτό θα μας βοηθήσει να πάρουμε ατομικά αλλά και συλλογικά τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της επιβράδυνσης και αντιστροφής του φαινομένου. Πιστεύω ακράδαντα στην ικανότητα της φύσης να επανέρχεται αρκεί να την αφήσουμε να το πράξει. Ο φετινός χειμώνας είναι ένα "καμπανάκι" για όλους. Ας ελπίσουμε ότι θα το ακούσουν και τα αυτιά που πρέπει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την κλιματική αλλαγή κ το έχω τονίσει κ εγω ουκ ολίγες φορές.
      Όμως για φέτος είναι πολύ εμφανές ότι δε μας κάνει τη χάρη με τίποτα καθώς Ισπανία μέχρι κ βορειοδυτική Αφρική έχουν κ θα συνεχίσουν ανάθεμα φέτος να έχουν πολύ καλό χειμώνα απο πλευράς θερμοκρασιών κ χιονοπτώσεων.
      Απλώς με σιβηρικό ή σκανδιναβικό φέτος ανύπαρκτο κ με συνεχή ροή των χαμηλών απο ατλαντικό πρός Μ.Βρετανία κ ανατολικότερα κατάσταση που φαίνεται να συνεχίζετε προκοπή δεν υπάρχει.
      Θέλω να καταλήξω ότι άνετα φέτος κ παρά την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαμε να δούμε κάτι καλό.
      Η ελπίδα πάντως πεθαίνει ταιλευταία κ το τέλος είναι ο Μάρτιος...

      Διαγραφή
  13. Μην υιοθετούμε λογική Trump, χιόνισε στη Ν Υόρκη άλλα δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή, από την αντίθετη όψη. Δηλαδή, ο κάτοικος του Μαρόκου ή της Τεχεράνης τι θα πρέπει να πει; ή πέρυσι ο κάτοικος της Κύμης ή της Πάτρας θα έπρεπε να πει ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή; Νομίζω ότι απλώς φέτος η κυκλοφορία δεν μας ευνοεί. Έχει ξαναγίνει, θα ξαναγίνει. Άλλες φορές μας ευνοεί. Το ότι πάμε προς το θερμότερο είναι μια άλλη συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή