Παρελάσεις χωρίς καιρικά προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας


Βαρομετρικά χαμηλά εξακολουθούν να επηρεάζουν τις περισσότερες χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Στη χώρα μας, ειδικότερα, και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Β. Ελλάδας. Οι άνεμοι θα φθάνουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη την χώρα. Την Κυριακή, 25η Μαρτίου, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα βόρεια ημιορεινά. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας είναι πιθανό να σημειωθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Β. Ελλάδα Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε ΝΑ και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Το τριήμερο Δευτέρα-Τετάρτη (26-28/3) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, αν εξαιρέσουμε τη Β. Ελλάδα όπου η ψύχρα θα είναι αισθητή, στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά αυτής της εποχής. Πάντως, τόσο τις τελευταίες μέρες του Μάρτη όσο και τις πρώτες μέρες του Απρίλη η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά σε όλη τη χώρα.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα-βράδυ. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

3 σχόλια:

  1. Πριν λίγο μπόρεσα να δω όλα τα σχόλια του μπλογκ δυο μέρες τώρα,αλλά και να δω στην τηλεόραση πλάνα από όλη την Ελλάδα.Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τις εικόνες.Εμας εδω απο χθες το πρωι η ημέρα ξεκίνησε με σκονη και αρκετη συννεφιά.Προς το μεσημέρι και μετά σκοτείνιασε από περισσότερη σκόνη αλλά και μαύρη συννεφιά.Φεύγοντας εκτάκτως για Τρίκαλα η ιδια εικονα υπήρχε ως την Αρκιτσα.Ειδικά μετα την Λαμία ως τα Τρίκαλα νερό ποτάμι.Το βράδυ που γύρισα ακριβώς ιδια εικονα.Μέχρι να κατέβω από Λαμία μου"βγήκαν "τα μάτια από βροχή και ομιχλη.Μετά την Αρκιτσα μόνο ομίχλη και λίγο αέρα ως τα μέρη μου.Αργά την νύχτα μόνο πρέπει να έβρεξε για λίγο,γιατί το πρωι είδα λίγα νερά στους δρομους.Σήμερα ειχε αλλη μέρα,αρκετό αέρα και λίγη ψύχρα με εναλλαγή ηλίου και συννεφιά κατά διαστήματα πιο πυκνής.Αυτο το τόσο έντονο πορτοκαλί χρώμα που είδα στην τηλεόραση τουλάχιστον στην περιοχή μου δεν υπήρχε.Όσο για τα χιόνια που είδα στην Βόρεια Ελλάδα,ήταν πολύ όμορφα,αλλά καλό θα κάνουν να μείνουν εκεί και να μην κατέβουν προς τα εδώ,αν και όπως βλέπω τον Παρνασσό όλη μερα"φορτωμένο"σίγουρα έχει βάλει χιόνι και δεν ξέρω αν ανοίξει ο καιρός τι θα "κατεβασει"από πανω προς τα εμας(παγωνιά εννοώ).Καλό απόγευμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κι αν το Πάσχα πέφτει νωρίς φέτος; Κοντομάνικα και παραλίες δείχνουν τα μοντέλα, με μια εφιαλτική απόκλιση από το μέσο όρο:

    http://old.wetterzentrale.de/pics/MS_2438_ens.png

    Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Έρχεται καλοκαίρι. Πως θα την παλέψουμε αν συνεχίσει το ίδιο βιολί ο καιρός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανυσηχώ πολύ κ εγώ με τη σειρά μου καθώς κ τα πιο φρέκα τρεξίματα δείχνουν ένα εφιαλτικό σενάριο με παρατεταμένη καυτή Μ.εβδομάδα με πάνω απο 30β σε όλη τη χώρα κ μάλιστα χώρις ίχνος φαινομένων.
      Δε θέλω ούτε στην ιδέα να σκέφτομαι κάτι τέτοιο κ εύχομαι να μη βγεί αυτό το σενάριο.
      Τέλος να πω πως σε όλες τις ψυχρές εισβολές που δείχναν τα μοντέλα το χειμώνα μακροπρόθεσμα δεν επαληθεύτηκε καμία,εάν λοιπόν αυτή η θερμή εισβολή με το χρονικό διάστημα να απέχει πάνω απο 160 ώρες επιβεβαιωθεί(όπως γίνεται συνήθως)τότε η γκίνια μας δεν έχει όριο καθώς θεωρώ αδιανόητο κ ο Απρίλιος να συνεχίσει(κ μάλιστα με πιο έντονο ρυθμό)το ίδιο θερμοκρασιακό μοτίβο.
      Ελπίζω λοιπόν αυτός ο εφιάλτης να μην μας επισκευθεί γιατί τέτοια εποχή η Αφρική εκτός απο τη ζέστη ακόμη κ με ηλιοφάνεια μας φέρνει κ αρκετές ποσότητες σκόνης στην ατμόσφαιρα οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς η κατάσταση θα γίνει άκρως αρρωστημένη!

      Διαγραφή