Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βοριάδες και υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών σε όλη τη χώρα


Βαρομετρικό χαμηλό στο Αιγαίο κινείται ανατολικά. Ένα άλλο χαμηλό κινείται από τις ακτές της Λιβύης προς την Κύπρο. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), βροχές αναμένονται στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και κυρίως στα νοτιοανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα, οι άνεμοι θα γίνουν παντού Β-ΒΑ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Πέμπτη (29/3), μόνο το πρωί στην Εύβοια και κυρίως στη ΝΑ νησιωτική Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ κι η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Παρασκευή (30/3), αναμένεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλη τη χώρα. Το Σαββατοκύριακο (31/3-1/4), προβλέπεται ζεστός καιρός με μέτριας έντασης Ν-ΝΔ ανέμους. Λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στη ΒΔ Ελλάδα.    

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΑ. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 18 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ΒΑ Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι στα 7 και τοπικά στα νότια στα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και αργότερα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

9 σχόλια:

  1. Άντε να βραχουμε καλα, γιατί ο Μάρτιος μέχρι στιγμής ήταν άθλιος υετικα εδώ στη Ρόδο (για να μη μιλησω για τη σκόνη που και σήμερα είναι ισχυρή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα.Ή Ανατολική Πελοπονησο πάντως όλες αυτές τις μέρες δέχθηκε μόνο λασποψιχαλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αθήνα ούτε καν λασποψιχάλες. Μόνο ...ξερόσκονη. Να ρίξει καμιά καλή βρόχα αύριο να ξεπλυθούμε λίγο.

      Διαγραφή
  3. Τουλάχιστον σήμερα είχε μια πολύ καθαρή ατμόσφαιρα,είχε λίγο κρυο βέβαια αλλά ούτε ίχνος από σκόνη.Ο δυνατός δυτικος άνεμος ήταν ότι έπρεπε.Ελπιζω αυριο να βρέξει οπως λέει η πρόβλεψη,και να ξεπλυθουν τα παντα.Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σε όλους,σημερα το μεσημέρι είχαμε καταιγίδα,ολα τα σάιτ αυτή την ώρα έδιναν ήλιο,πεσανε εντελώς έξω,εκτος από τον κ ζιακοπουλο που το είχε επισημάνει εχθες,γεια σου χριστοδουλε,ωραιος ο ελυτης,μισος μυτιληνιος,το γένος αλεπουδελλη,εχει γράψει κ για τους χρυσούς ελαιώνες,στον κόλπο γέρας.καλο βράδυ σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ελύτης παρομοίασε θυμαμαι τη Λέσβο με χρυσό ελαιωνα που πλέει στα νερά του Αιγαίου κ εξυμνησε πραγματικα την ομορφιά του υπέροχου νησιού σου φίλε Αντώνη. Χαίρομαι πραγματικά τη Λέσβο φέτος που τα πηγαίνει τόσο καλά υετικα φέτος. Προσωπική μου ιδιαιτερη αδυναμια ο Μολυβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου φίλε θανο,φετος μπορεί να μην είδαμε χιόνι,αλλα υετικα,πραγματι,πολλες πηγές που είχανε στερέψει,ξαναζωντανεψαν,ωραιος ο μόλυβος,η αλλιώς μυθημνα,μακαρι κ στη ρόδο να σας έρθουμε κάποιες βροχές,εστω κ αργά,καλο βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα, επιτέλους να ξεπλυθεί η λέρα. Τα πρώτα φύλλα στις κληματαριές του μοσχάτου είναι γεμάτα καφεκόκκινες κηλίδες. Μύκητες και ακάρεα κάνουν πάρτι από πολύ νωρίς. Συνήθως εμφανίζονταν μετά τον Απρίλιο. Αν αρχίσουμε το θειάφισμα από τώρα δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για τα σταφύλια φέτος.
    Όσο ευλογία ήταν ο περσινός χειμώνας τόσο κατάρα, μου φαίνεται, θα είναι ο φετινός «μη χειμώνας» στην νότια Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τέτοιες πολύ όμορφες φωτογραφίες βγαλμένες απο αλλες εποχές που μας στέλνει ο Δημήτρης δεν έχω δίκιο εγώ και ο Γιώργος να το ρίχνουμε στο κρασί για να ξεχάσουμε τον πόνο μας;Καλημέρα Αντώνη,Θάνο απο τα ωραία νησιά σας.Φιλε Λευτέρη έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες,το βλέπω και εγώ καθημερινά στα αμπέλια μου καθώς ήταν ακόμη πιο έντονο το προβλημα εαν είχε και τις πρωινές ομιχλες που φέτος κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την απουσία τους (Για καλό μας τελικα).Τα Μοσχάτα μου εχουν ξεπερασει τα 15 εκατοστά και την μεγάλη εβδομάδα βλέπω να ξεκινω ξεβλαστωμα.Δεν ξέρω από που είσαι αλλά για τους μύκητες να δοκιμάσεις να ρίξεις στάχτη,(Όχι κοντά στην ριζα)Μόνο όμως από τζάκι που είναι από πετρα ή πυροτουβλα και πότε από μαντεμι ή σιδερο.Υ.Γ:Εχθές μου ζητησε φίλος που έχει τριφύλλι στην Κωπαιδα να μάθω απο την Τανάγρα εάν θα έχει βροχη στην περιοχή γιατι θελει να τα κοψει!!Αν είναι δυνατόν Μάρτη μήνα!!Αυτό δεν το έχω ξαναδεί.Φιλε Νίκο Παππα σε λιγες μέρες θα έχω αυτό που μου ζήτησες απο τον σταθμό της Τανάγρας. Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή