Συνηθισμένη ανοιξιάτικη εβδομάδα με …λίγο απ’ όλα!


Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη), ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό, κινούμενο από το Β. Αιγαίο προς τα ΒΑ Βαλκάνια, θα προκαλέσει παροδικές βροχές κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα ελαττωθεί λίγο η συγκέντρωση της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Την Τετάρτη (18/4) τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα στη Μακεδονία, την Ήπειρο και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Πέμπτη (19/4) τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή (20/4) και κυρίως το Σάββατο (21/4) οι βροχές θα περιοριστούν σημαντικά και θα ενισχυθούν οι βοριάδες.
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-4-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανές βροχές μικρής διάρκειας στο Β-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Πιθανές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά λίγο απ' όλα ο καιρός, παντού μουντός, αλλά στην Αθήνα μάλλον ζεστός, ενώ στο Θυμάρι σχετικά ψυχρός. Στη θάλασσα ήταν σαν χειμώνας και επιστράτευσα και σκουφάκι, εκτός από τη φόρμα, τη ζακέτα και το πουλοβεράκι. Μεταξύ άλλων φωτογράφισα ένα χταποδάκι με κομμένα τα μισά πλοκάμια του (συχνά τα κόβουν μόνα τους για να τα φάνε, όταν δεν βρίσκουν τροφή) και μία μένουλα με μία περίεργη, ίσως από θαλάσσια ψείρα, πληγή. Μάζεψα και λίγα σκουπίδια στην 105η φετινή περιήγηση στο απέραντο γαλάζιο.

    Και 105 ήταν και οι πύραυλοι που έριξαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία σε στρατιωτικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις για χημικά στη Συρία, χωρίς να πλήξουν, όμως, ουσιαστικά την πολεμική ικανότητα του Assad, ούτε τους συμμάχους του Ρωσία, Ιράν και Χεζμπολά, όπως επισημαίνει το Bloomberg. Άλλωστε, για αυτό ο Πούτιν αν και καταδίκασε την επίθεση, δεν έκανε λόγο για αντίποινα, αφού δεν υπήρξαν θύματα, ούτε σοβαρές ζημιές. Από την άλλη, η Τερέζα Μέι παραδέχτηκε ότι ήταν ένα χτύπημα που δεν είχε στόχο την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, ενώ πλέον υπεραμύνεται της απόφασής της να συμμετάσχει η Βρετανία στην επίθεση χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου, με την αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι καθοδηγείται από τον Τραμπ.

    Αλλά και ο ίδιος ο Αμερικάνος πρόεδρος που δήλωσε ότι "αποστολή εξετελέσθη" θύμισε πολύ τον Μπους που είχε γίνει περίγελος το 2003, ανακοινώνοντας από το κατάστρωμα ενός αεροπλανοφόρου ότι οι ΗΠΑ θα έχουν "καθαρίσει" με το Ιράκ σε δύο μήνες. Αλλά 15 χρόνια μετά είναι ακόμα εκεί... Γιατί ο πραγματικός τους στόχος είναι να διαιωνίζονται οι πόλεμοι που είναι μπίζνα για αυτούς. Business as usual, όπως λένε και οι ίδιοι.
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-15/how-105-missiles-show-assad-s-future-is-safe
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή