Ακόμα μια μέρα με άστατο καιρό. Βελτιωμένος ο καιρός το Πάσχα στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη χώρα το τελευταίο τριήμερο απομακρύνεται σιγά-σιγά από την περιοχή μας με αποτέλεσμα τη βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Ωστόσο, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και το Μ. Σάββατο κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Αιγαίο. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και η ψύχρα θα είναι αισθητή κυρίως στα βόρεια. Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι καλύτερος, αλλά δεν θα λείψουν οι τοπικοί όμβροι και οι μεμονωμένες καταιγίδες στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Α-ΒΑ Αιγαίο και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς το απόγευμα. ΟΙ άνεμοι μόνο κατά τόπους στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην κεντρική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια θα γίνει Ν-ΝΔ με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας και τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας. Κατά τα άλλα, θα υπάρχει αρκετή συννεφιά, αλλά οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες. Τοπικές βροχές, για την ακρίβεια λασποβροχές, αναμένονται την Τετάρτη (23/4)  στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι υψηλή κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Καλό Πάσχα, φίλοι μου

Μ. Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 19-4-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως το απόγευμα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι Δ-ΝΔ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου