Σχεδόν καλοκαιρινές θερμοκρασίες, βόρειοι άνεμοι ως 6 μποφόρ και τοπικοί όμβροι κυρίως στη ΒΑ Ελλάδα

Βαρομετρικά χαμηλά με μέτωπα κακοκαιρίας επηρεάζουν τη δυτική Ευρώπη. Αντίθετα, οι χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης βιώνουν περίοδο πρώιμου καλοκαιριού με τις μέγιστες θερμοκρασίες στους 28 με 30 βαθμούς. Καλοκαιρινές θα είναι οι συνθήκες το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) και στην περιοχή μας, αν δεν λογαριάσουμε τους τοπικούς όμβρους και τις μεμονωμένες καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως στη ΒΑ Ελλάδα το απόγευμα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι στη χώρα θα είναι βόρειοι με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Την Παρασκευή (23/5) δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή του καιρού, αλλά το Σαββατοκύριακο (24-25/5) οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο (μέγιστες τιμές 30-32οC). Όλες αυτές τις ημέρες δεν θα λείψουν οι απογευματινοί όμβροι και οι μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. Με αρκετή ζέστη και ασθενείς ανέμους θα αρχίσει και η νέα εβδομάδα. 

  
Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι Δ-ΒΔ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα όμβρων στην ορεινή Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις στο Β-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και πιθανώς στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές – βραδινές ώρες στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 3 μποφόρ και το απόγευμα Ν-ΝΑ ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου