Μαγιάτικο Σαββατοκύριακο με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Σε ανοδική πορεία ο δείκτης δυσφορίας

Ένα βαρομετρικό χαμηλό στη Μικρά Ασία και η απογευματινή αστάθεια θα καθορίσουν τον καιρό της χώρας το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο). Αυτό σημαίνει ότι τοπικοί όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, την ορεινή Κρήτη και τις ανατολικές νησιωτικές περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 26 βαθμούς. Την Κυριακή (11/5), ο καιρός θα είναι αρκετά ζεστός με βασική ένταση των ανέμων τα 3 με 4 μποφόρ. Σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα στα ηπειρωτικά (κυρίως σε Α. Μακεδονία, Θράκη, Στερεά και Πελοπόννησο) και πιθανώς στην ορεινή Κρήτη το Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (12-13/5) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες και η αυξημένη σχετική υγρασία. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στα βόρεια ορεινά. Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη (14/5) με την εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και τη σταδιακή επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΔ ανέμων. Η θερμοκρασία  θα παρουσιάσει βαθμιαία πτώση, αρχής γενομένης από τη βορειοδυτική Ελλάδα.  

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου