Προδρομικά μελτέμια

Η περιοχή μας αρχίζει να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και την κεντρική Ευρώπη με τις χαμηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) να επικρατήσουν στη χώρα, και κυρίως στις ανατολικές περιοχές της, Β-ΒΑ άνεμοι. Οι βοριάδες, οι οποίοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως πρόδρομοι Ετησίες (προδρομικά ή πρώιμα μελτέμια), θα έχουν ένταση 5 με 6 μποφόρ, χωρίς να αποκλείεται στα κανάλια μεταξύ των νησιών του Αιγαίου την ημέρα να φθάσουν και τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28 βαθμούς και οι πιθανότητες εκδήλωσης απογευματινών όμβρων είναι περιορισμένες. Η εικόνα του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά την Πέμπτη και την Παρασκευή (22-23/5), αλλά το Σαββατοκύριακο (24-25/5) οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο (μέγιστες τιμές 30-31οC). Με καλοκαιρινές συνθήκες θα αρχίσει και η επόμενη εβδομάδα.

  
Τετάρτη 21Μαΐου 2014
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-5-2014


Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με μικρή πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με μικρή πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι Δ-ΒΔ έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου