Προς την άνοιξη εξακολουθεί να κοιτάζει ο καιρός

Με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη ΒΑ Ελλάδα, ανέμους το πολύ 5 μποφόρ και θερμοκρασίες λίγο χαμηλότερες από τις κανονικές αρχίζει η νέα εβδομάδα. Την Τρίτη (3/6) ο καιρός της χώρας θα επηρεαστεί από ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από τις ακτές Τυνησίας-Λιβύης προς την περιοχή μας. Πέρα από τη μεταφορά βορειοαφρικανικής σκόνης που αναμένεται βασικά στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα, προβλέπονται παροδικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και σημαντική ενίσχυση των ανέμων οι οποίοι στα νότια θα φθάσουν οπωσδήποτε τα 8 μποφόρ. Δεν αποκλείεται στα ανοιχτά του Ν. Ιονίου και τη Θάλασσα Κυθήρων η έντασή τους να αγγίξει και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Εξαίρεση αποτελεί η βόρεια Κρήτη, όπου οι ισχυροί νοτιάδες θα έχουν τα χαρακτηριστικά λίβα. Την Τετάρτη (4/6) το χαμηλό που προαναφέρθηκε θα κινηθεί προς το Αιγαίο και στη συνέχεια προς την Τουρκία με αποτέλεσμα οι άνεμοι να γίνουν παντού βόρειοι  με βασική ένταση τα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Κατά τα άλλα, τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη (5/6) ο καιρός θα είναι  γενικά άστατος με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο.  
.
Καλή εβδομάδα και καλό μήνα, φίλοι μου


Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014
 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 8έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Το βράδυ Α-ΒΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων στην Α. Θεσσαλία, Εύβοια, Αττικοβοιωτία και τη ΝΑ Πελοπόννησο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε Α-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Το βράδυ στα δυτικά Ν-ΝΑ ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε Α-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου