Περιορισμένη, προς το παρόν, η αστάθεια. Χωρίς προβλήματα ανέμων τα θαλασσινά ταξίδια

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στη Μαύρη Θάλασσα και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου θα διατηρήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) το Β-ΒΔ ρεύμα στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο και Καρπάθιο). Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια το απόγευμα και η ζέστη κυρίως στα ηπειρωτικά. Το Σαββατοκύριακο (14-15/6) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στην ηπειρωτική χώρα. Επισημαίνεται ότι, κυρίως την Κυριακή, οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλάζι ή πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Πάντως, στις θάλασσες οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Τη Δευτέρα (16/6)  οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται στα μέσα της εβδομάδας.      


Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014


Βόρεια Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Α. Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου