Περιορίζονται σταδιακά οι καταιγίδες

Με τοπικές καταιγίδες στη Β-ΒΑ Ελλάδα, ανέμους το πολύ 5 μποφόρ και ανεκτή ζέστη (στα βόρεια μάλλον δροσιά) θα συνεχιστεί ο καιρός το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) στη χώρα. Από την Τρίτη (17/6) το ενδιαφέρον θα στραφεί προς τη θερμοκρασία η οποία θα αρχίσει να ανεβαίνει. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας θα γίνει βασικά το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη (18-19/6) και θα επηρεάσει περισσότερο την ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το πρώτο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού, που θα είναι γενικά ήπιο, θα γίνει αισθητό στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, όπου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 βαθμούς. Στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι γενικά μικρότερες, αλλά ο δείκτης δυσφορίας θα είναι υψηλός λόγω αυξημένης σχετικής υγρασίας. Την Παρασκευή και το Σάββατο (20-21/6) προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-6-2014


Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά το απόγευμα. Άνεμοι στα βόρεια ΝΔ 3 με 4 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια Δ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες. Άνεμοι ασθενείς και την ημέρα Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ασθενείς και την ημέρα Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου