Αναγνωριστικές πτήσεις του μελτεμιού

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στην κεντρική Μεσόγειο και τα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο ευνοεί την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο). Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι βοριάδες στα ανατολικά σταδιακά θα ενισχυθούν και το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (4-5/7) θα φθάσουν στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ. Κατά τα άλλα, στη δυτική Ελλάδα αρχίζει περίοδος αρκετών ημερών με ζέστη, η οποία στα τέλη της εβδομάδας θα φθάσει τα επίπεδα του καύσωνα. Στην ανατολική Ελλάδα, με την έντονη παρουσία των μελτεμιών, η εικόνα θα είναι καλύτερη και μάλιστα το Σάββατο η δροσιά θα είναι ιδιαίτερα αισθητή. Ωστόσο, από την Κυριακή (6/7) οι βοριάδες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και οι πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας θα είναι πολύ ζεστές σε όλη τη χώρα. Όλες αυτές τις ημέρες, οι πιθανότητες για την εκδήλωση τοπικών όμβρων ή καταιγίδες είναι λίγες και περιορίζονται βασικά στα ορεινά της Β-ΒΑ Ελλάδας.    

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις ανατολικότερες περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου