Καλός καιρός για όλους πλην …των παραθεριστών

Ο ασθενής συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και τα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου διατηρεί το Β-ΒΔ ρεύμα στην περιοχή μας με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο. Κατά τα άλλα, η δομή της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα παραμένει ασταθής με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής. Η εικόνα του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά ως την Κυριακή (20/7), αλλά τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας οι όμβροι και οι καταιγίδες θα σταματήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη άνοδο. Εκτιμάται ότι η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 37 βαθμούς. 


Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στο Β. Αιγαίο και πιθανώς στις Κυκλάδες. Άνεμοι Β 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου