Αστάθεια, μικρό φρεσκάρισμα του μελτεμιού και πρόσκαιρη ζεστούλα

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και τα ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση του ΒΔ ρεύματος με ένταση το πολύ 6 (ΝΑ Αιγαίο - Καρπάθιο). Παράλληλα, οι συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για την εκδήλωση όμβρων και τοπικών καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Την Κυριακή (20/7), οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά και στα δυτικά η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στην ανατολική Ελλάδα θα γίνει πιο αισθητή η παρουσία των βόρειων ανέμων οι οποίοι θα φθάσουν τα 6 και πιθανώς στις νοτιοανατολικές περιοχές τα 7 μποφόρ. Τη Δευτέρα (20/7), δεν προβλέπονται όμβροι ή καταιγίδες, με εξαίρεση ίσως τα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και στο ΝΑ Αιγαίο - Καρπάθιο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Την Τρίτη (22/7), τοπικοί όμβροι και καταιγίδες θα σημειωθούν στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη βόρεια χώρα και πιθανώς στην κεντρική Ελλάδα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές θα κυμανθούν μεταξύ 34 και 36 βαθμών. Στα ανατολικά και νότια η θερμοκρασία θα φθάσει τοπικά τους 37 βαθμούς. Το τριήμερο Τετάρτη - Παρασκευή (23-25/7) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 4 βαθμούς, η μέγιστη ένταση των ανέμων στα πελάγη θα είναι τα 6 μποφόρ και οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση όμβρων και καταιγίδων κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους


Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-7-2014
Βόρεια Ελλάδα:
Όμβροι και τοπικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Όμβροι και τοπικές καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Όμβροι και τοπικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στο Β. Αιγαίο και το απόγευμα στην ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικοί όμβροι και πιθανώς καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Όμβροι και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου