Λείπουν οι καύσωνες και τα ισχυρά μελτέμια και χορεύουν οι όμβροι και οι καταιγίδες

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα βόρεια Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Κύπρου είναι η τυπική καλοκαιρινή διάταξη, η οποία προκαλεί βόρειους ανέμους κυρίως στην ανατολική Ελλάδα. Σημειώνεται ότι και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) η ένταση των βοριάδων (μελτεμιών) στο Αιγαίο θα φθάνει τα 6 μποφόρ, αλλά την Κυριακή (27/7) αναμένεται μικρή εξασθένηση. Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά 2 με 3 βαθμούς και δεν θα λείψουν οι απογευματινές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η νέα εβδομάδα θα είναι πιο ζεστή σε σχέση με αυτή την εβδομάδα. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη στις ανατολικές και νότιες περιοχές, όπου ο υδράργυρος είναι πιθανό να αγγίξει τους 39 βαθμούς. Οι άνεμοι δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και οι απογευματινές καταιγίδες θα περιοριστούν στα βόρεια.

 Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου    

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-7-2014

Βόρεια Ελλάδα: Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά Β 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα: Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα: Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς.
Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα: Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.
Αττική: Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη: Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου