Αλλαγή του καιρού, όχι σημαντική, αλλά καλοδεχούμενη

Με το πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου από τα βόρεια Βαλκάνια, στη χώρα μας θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα και πιθανώς στη Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Την Τρίτη (26/8) οι πιθανότητες για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων μειώνονται σημαντικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι βόρειοι άνεμοι θα φθάνουν στο Ιόνιο τα 4 και στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (27-28/8) η ζέστη θα επιστρέψει στην περιοχή μας, αλλά όχι με την ένταση των τελευταίων ημερών. Το άνω όριο της θερμοκρασίας θα είναι αυτή τη φορά οι 37 βαθμοί. Την Παρασκευή και το Σάββατο (29-30/8) ένα μικρό φρεσκάρισμα του μελτεμιού θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 3 βαθμούς στην ανατολική Ελλάδα.

   Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Β 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου