Το παλεύει το μελτέμι, αλλά τελικά ο καύσωνας θα κερδίσει αυτή τη μάχη

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη είναι ευνοϊκή για τη διατήρηση των βόρειων ανέμων στα ανατολικά με μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ. Παράλληλα, θερμές αέριες μάζες μεταφέρονται από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας με συνέπεια τη βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας. Ως την Πέμπτη (14/8) η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου η θερμοκρασία σταδιακά θα φθάσει τους 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς. Τον Δεκαπενταύγουστο, με την κατάρρευση των μελτεμιών στο Αιγαίο, η ζέστη θα γίνει αισθητή και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, όπου η άνοδος του δείκτη δυσφορίας θα είναι σημαντική. Από το απόγευμα της Παρασκευής (15/8) και κυρίως το Σάββατο (16/8) στα δυτικά θα επικρατήσουν ΒΔ άνεμοι με αποτέλεσμα την υποχώρηση του καύσωνα. Αντίθετα, στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ ζεστό. Εκτιμάται ότι το Σάββατο στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά και την Α. Πελοπόννησο η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς.

         
Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 37 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 38 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 και την ημέρα τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου