Το μακρύ, ζεστό και ξηρό καλοκαίρι της Μεσογείου

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά με μέτωπα κακοκαιρίας που εκτείνονται από την Ουκρανία ως τον Ατλαντικό, χωρίζουν την Ευρώπη σε δύο μεγάλες περιοχές με σημαντικές καιρικές διαφορές. Στην πρώτη από αυτές, που περιλαμβάνει τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ο καιρός είναι φθινοπωρινός με βροχές και ψύχρα, ενώ στη δεύτερη, στην οποία ανήκουν οι χώρες της Μεσογείου, το καλοκαίρι καλά κρατεί. Στη χώρα μας η ζέστη θα είναι αισθητή τόσο στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) όσο και την Πέμπτη (28/8) με τις μέγιστες τιμές θερμοκρασίας στους 36 και 38 βαθμούς αντίστοιχα. Μεταβολή του καιρού αναμένεται την Παρασκευή (29/8) με βασικά χαρακτηριστικά την επικράτηση βοριάδων εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια. Αρκετά δροσερό θα είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο (30-31/8) του Αυγούστου.


Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στο Ν. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β-ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β-ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου