Χωρίς φουρτούνες το τάμα

Η πιο ζεστή ως τώρα εβδομάδα του καλοκαιριού θα είναι η νέα εβδομάδα στη χώρα μας με τη θερμοκρασία να φθάνει τα επίπεδα του καύσωνα. Ο καύσωνας αυτός θα έχει διάρκεια 5-6 ημερών και δεν θα είναι τόσο ήπιος όσο αρχικά φαινόταν. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα τους 38 και πιθανώς τοπικά τους 39 βαθμούς  και στην ανατολική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα τους 40 και πιθανώς τοπικά τους 41 βαθμούς. Στο Αιγαίο ως την Πέμπτη το μελτέμι με ένταση 4 με 6 μποφόρ θα κάνει την κατάσταση υποφερτή, αλλά στη συνέχεια οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και θα ανέβει αισθητά ο δείκτης δυσφορίας. Μεταβολή του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο (16-17/8), αρχής γενομένης από τη ΒΔ Ελλάδα.
        
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Α. Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 37 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά την ημέρα στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 2 με 3 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου